"Спайдър-мен: Далече от дома" е най-касовият хит на Sony

След толкова много филми за прочутия супергерой, Sony най-после може да се похвалят с абсолютен рекорд. „Спайдър-мен: Далече от дома“ стана не само най-касовият от всички дотук, но и най-големият хит на студиото за всички времена.

Продължението на „Завръщане у дома“ спечели 376 милиона долара в САЩ и още 733 милиона в останалата част от света. Така с общ сбор 1,109 милиарда долара той изпревари досегашния рекордьор „007 координати: Скайфол“, спечелил общо 1,108 милиона.

Преди няколко седмици новият филм за Спайдър-мен с Том Холанд в главната роля надмина приходи от 1 милиард долара. Така той стана първият от всички досегашни хитове за супергероя на Марвел с подобно постижение.

„Спайдър-мен: Далече от дома“ е и едниственият филм с приходи над 1 милиард за тази година, извън хегемонията на „Дисни“. Той се възползва максимално от това, че е продължение на „Отмъстителите: Краят“, превърнал се в най-касовия хит на всички времена. В тази класация „Далече от дома“ за момента е на 26-то място.

Освен, че вече е най-касовият хит на Sony, той счупи още няколко рекорда. Филмът на Джон Уотс излезе по кината на 2 юли и спечели 185 милиона долара за първите си 6 дни. Това е нов рекорд за Sony, рекорд за всички филми за Спайдър-мен и най-добър дебют сред всички филми с премиера около празничния 4 юли.

Със сигурност „Спайдър-мен: Далече от дома“ ще се сдобие с продължение. Очаква се съвсем скоро Sony да обявят това официално.

Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини