Причините за изневяра в числа

Някои твърдят, че изневярата е неминуема почти във всяка връзка, други още вярват, че истинската любов има очи само за половинката си и то до самия край на живота. Факт е, че в днешно време има много изкушения и кръшкането не е нито рядко явление, нито табу. Хората са различни, причините да изневерят – също. Проучване обаче успява да систематизира няколко причини, които са в основата на това човек да оскверни любовното ложе.

Изследването

То е обхванало 495 души на средна възраст около 20 години Всеки от тях е отговарял на въпроса дали е кръшкал и какво го е накарало да го направи. Резултатите са публикувани в сп. Journal of Sex Research.

Най-популярната причина

Едва ли ще се изненадате… 77% от участниците са отговорили, че „вече не са привлечени от половинката“.

Причина N2

Следва желанието за трупане на сексуален опит, което е подтикнало 74% да кръшкат.

И още

57% от запитаните очевидно имат проблем със самочувствието, защото за тях изневярата е била начин да увеличат популярността си сред другия пол. Допълнително 41% са признали, че са спали с друг човек, защото не се чувствали отдадени на връзката си.

Не забравяйте и гнева

Сексът за отмъщение продължава да е популярен. Около 43% от участниците споделили, че са изневерили, защото са били ядосани на половинката си или пък да им го върнат, след като са ги „хванали в крачка“.

Или просто ей така

Тъжно, но факт – 1/3 признават, че просто са искали да правят секс и затова са кръшкали. Това обаче важи за силния пол. При жените сред причините да потърсят ласки другаде е чувството, че са пренебрегвани във връзката.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини