Българите са най-големите любители на бързата храна

Българите са най-големите любители на бързата храна, сочи проучване, публикувано в американския вестник "Ю Ес Ей тудей". Изданието отбелязва, че Съединените щати може и да са получили прозвището "страната на бързата храна", но е възможно това да се променя - поне в едно отношение.

Според анкетата, проведена от фирмата за пазарни проучвания "Сайновейт", около 44 процента от американците обичат обичат бързата храна прекалено много, за да й устоят. Това обаче важи за цели 68 процента от българите.

На обратния полюс са шведите и малайзийците. Едва 19 процента от гражданите на скандинавската държава са любители на бързата храна. Това важи за 20 процента от малайзийците.

Представител на "Сайновейт" обясни резултатите с факта, че американците имат двояко отношение към бързата храна. Ние я обичаме, но знаем, че не е полезна за нашето здраве, обобщи той.

Цитираният представител на "Сайновейт" отбеляза в същото време, че "други страни като България изживяват медения си месец с бързата храна". "Те я обичат прекалено много, за да искат да се откажат от нея", коментира той.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини