Румели Екрем и Илиян пяха на Есенните празници в Ардино

„Ние ардинци сме от онези родолюбци, за които поетът е казал: „Остави сърцето си в родината и тръгни по света!“. Ние сме навсякъде – и на Изток, и на Запад, но сърцата ни винаги са тук. С това сме силни, и с това – горди щастливи. Единни и сплотени ще градим бъдещето си и ще празнуваме с открити сърца!”. Това заяви в приветствието си зам.-кметът на община Ардино Наско Кичуков при откриването на традиционните есенни културни празници в родопския град. Той подчерта, че вече над 60-години панаирът в Ардино е една прекрасна възможност на всички да се радват на плодовете на труда си през цялата година досега.

През уикенда в града под Белите брези се събраха стотици хора от цялата страна, както и гости от чужбина, за да празнуват заедно. Официални гости на празненството бяха делегации от побратимените турски общини Нилюфер, Бурса и Картал, Истанбул, водени от кмета на Нилюфер Тургай Ердем и председателя на Сдружението на „Балканци“ и общинския съветник в КарталОлджайЮзгюн. Празникът на града бе уважен и от делегация от Сдружението за културно сътрудничество "Егридерелилер" от Бурса, начело със зам.председателите Юксел Юртсевер и Олджай Джошкун. Тук бяха още кметът на Кайнарджа/Пънархисар от побратимената община Къркларели, Турция Сердар Тюркер, областният председател на Републиканската Народна партия в Къркларели Тайфун ОканЧобанджък, зам.-кмета на община Къркларели Мехмет Гидер.

Пред присъстващите беше прочетен поздравителен адрес по повод есенните културни празници от председателя на Съюза на българските учители д.ик.н.Янка Такева.
В община Ардино са получени поздравления и от изпълнителния директор на Националното сдружение на общините в България Силвия Георгиева, председателя на Държавна Агенция за метрологичен и технически надзор Петър Горновски, Управителния съвет на Асоциацията на Българските градове и региони, кмета на община Велико Търново Данаил Попов, както и от управляващите съдружници на Института за управление на програма и проекти.

И тази година жителите и гостите на Ардино имаха възможност да се насладят на богата културно-развлекателна и спортна програма. Луна-парк, щандове за търговия, бирарии, чевермета, люлки, пързалки, блъскащи се колички и други удоволствия радваха малки и големи и тази година. В концертните програми се включиха известният турски певец на румелийски и балкански народни песни Румели Екрем, танцовите групи „Балканика“ и „Искрица“ към градското читалище „Родопска искра“, женска фолклорна формация „Звъника“ и смесена фолклорна група от Смолян, оркестърът за местен турски фолклор „Достлар“ (Приятели) от Кърджали, група „Мистик“ от Пловдив. За доброто настроение на жителите на Ардино и гостите на панаира  се погрижиха още оркестър „Родопи“ от Пловдив, както и местният музикант Ергюн Мюмюнов и солистката Надя от Кърджали. Гвоздеят на празника бе концертът на поп-фолк звездата Илиян.

В спортната програма бяха включени турнири по шахмат в памет на Хикмет Таибов – Кънчо, футболна малки врати и тенис на маса.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини