Президентът на "Марвел" ще прави нов филм за "Междузвездни войни"

Президентът на "Марвел студиос" Кевин Файги, движещата сила зад много успешните във финансово отношение филми, произвеждани от компанията, ще участва в разработването на нов филм от поредицата "Междузвездни войни", пише "Гардиън", позовавайки се на публикация на "Холивуд рипортър".

По информация на списанието "Дисни", които притежават "Марвел студиос" и продуцентите на "Междузведни войни" - "Лукасфилм", са поканили Файги да работи с президента на "Лукасфилм" Катлийн Кенеди. Съпрезидентът на "Дисни" Алън Хорн коментира, че с края на сагата за Скайуокър, която приключва с "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър", чиято премиера е насрочена за 20 декември, вселената на "Междузвездни войни" ще навлезе в нова ера. "Знаейки какъв голям фен на поредицата е Кевин (бел. ред. - Файги), виждаме голям смисъл в това тези забележителни продуценти да работят заедно", каза той.

До момента не са разкрити каквито и да било детайли за характера на новия проект - дали той ще продължи хронологията на досегашната история, или ще бъде напълно самостоятелен филм. Но през 2017 г. "Дисни" обявиха, че режисьорът на "Междузвездни войни: Последните джедаи" Райън Джонсън ще работи по нова трилогия. През 2018 г. в проекта се включиха и създателите на "Игра на тронове" Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайс.

Въпреки това "Дисни" изпитват видими затруднения да поддържат франчайза след излизането на "Междузвездни войни: Силата се пробужда". Двата опита да се излезе извън главната история, маркетирани като "истории от "Междузвездни войни" - "Rogue One" и "Соло", не бяха успешни. А вторият, чиито главен герой е един от най-любимите герои от сагата, си навлече гнева на критиката.

От 2008 г. Файги е продуцирал 23 филма от киновселената на "Марвел", чиито приходи от целия свят се равняват на 22.5 млрд. долара.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини