Два самолета с руски военни кацнаха във Венецуела, обяви Мадуро

Самолети с руски специалисти са пристигнали във Венецуела, за да осигурят военно-техническа поддръжка. Това съобщи в петък президентът на южноамериканската република Николас Мадуро.

"Преди няколко дни кацнаха два самолета с персонал, осигуряващ военно-техническа поддръжка. Те се намират във Венецуела. Тези, които пристигнаха в началото на годината, си заминаха, пристигна нов екип", каза той по време на реч, излъчена в Twitter.

В края на март вестникът El Comercio съобщи, че самолетите Ан-124 и Ил-62 с руски военни и 35 тона товар са кацнали на 23 март на летището в Каракас.

Председателят на Конституционното събрание на Венецуела Диосдадо Кабело потвърди пристигането на два самолета от Руската федерация.

Тогава говорителката на руското външно министерство Мария Захарова отбеляза, че специалисти от Русия пристигат във Венецуела в стриктно съответствие с конституцията на републиката: "присъствието на руски специалисти на територията на Венецуела се регулира от споразумение между правителството на Руската федерация и правителството на Венецуела за военно-техническо сътрудничество, подписано през май 2001 г. и своевременно преминало необходимите процедури за ратификация в двете държави".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини