Българка пребила вдовицата на известен британски режисьор с чайник и щанга

Българка на 48 години отива за 9 години в британски затвор, след като е осъдена за побой и грабеж. Гергана Георгиева е пребила с метален чайник, вързала и ограбила 81-годишната вдовица на известния режисьор Майкъл Уинър. По време на разследването станало ясно, че Георгиева е била негова бивша любовница и през далечната 1999г. е получила британско гражданство благодарение на него, съобщава "Дейли мейл".

В мрежата вече е разпространен и видеоклип от камерите около къщата на семейство Уинър. На него се вижда как българката напуска дома дегизирана с голяма шапка и тъмна перука, след което изхвърля боклука и си тръгва. В къщата оставила да лежи безпомощна, в синини и рани 81-годишната старица Жералдин Уинър.

Случаят е от 2015 година. В съда става ясно, че Гергана е имала тригодишна връзка с режисьора, преди той да се ожени за Жералдин през 2011 година. В продължение на близо две години след смъртта му през 2013 Гергана е обмисляла престъплението, защото е предполагала, че Жерладин е наследила огромното му наследство. Затова и един ден решава да проникне в апартамента и да си прибере "компенсациите". 

Българката признава, че е задигнала бижута за над 300 хиляди паунда. Без свян тя наричала жертвата си Жералдин "зла вещица", която убила Майкъл Уинър с вуду магии, за да наследи богатството му.  Твърдяла, че трябва да получи над 100 хиляди паунда от наследството на бившия си любовник, но не обяснила по каква причина. 

Гергана е работила като личен треньор и секретарка. 

"Събуждам се до ден днешен посред нощ от кошмари, че някой ще ме удари по главата отново. Сега имам непрекъсната нужда някой да бди над мен и да е у нас. Майкъл сигурно се обръща в гроба", казва Жералдин след инцидента.

Госпожа Уинър разказва пред съда и детайли от побоя. 

"Бях блъсната от вратата обратно в апартамента и полетях право към кухненския плот. Обяснявах й, че не разбирам за какво говори, а тя ми каза, че са я пратили синовете Фабрис и Джулиян, за да ме убие, заради наследството на Майкъл. Държеше металната щанга. Опитах се да се измъкна, да я хвана за косата, но се оказа перука.  Изблъска ме на земята и ме удари с чайника. Причерня ми и видях звезди", разказва жертвата.

След това Гергана се хвърля върху нея и й чупи ребро. 

 "Къде е диамантът във формата на сърце?", крещяла българката.

Ужасена, пенсионерката й казала къде е сейфа и Георгиева грабнала редица вещи, включително диамантена висулка и картина на базиликата "Свети Марк" във Венеция от Франц Ричард Унтербергер.

"Дадой й всичко, само за да се отърва от нея. Тя ме върза малко по-късно", казва жертвата.

На тръгване Георгиева заплашила Жералдин да не се обажда в полицията. 

"Иначе ще трябва да гледаш изплашено през рамо до края на живота си", казала й българката. 

Жералдин е с 30 шева след нападението. Ролките на главата й, които носила по време на атаката, я спасили от по-сериозно травми. 

След като Гергана си тръгнала, Жералдин успяла да докопа ножици от кухнята и да се освободи от примките.

Малко след смъртта на Уинър, който си отива през 2013 година от рак, Гергана започва да звъни по вестниците и да твърди, че е самотна майка, която едва оцелява, след като режисьорът я поставил на колене заради раздялата им. Използвала името Гергана Христова и твърдяла, че познава Мадона, Шърли Беси, Майкъл Кейн, Силвестър Сталоун и др. А веднъж Род Стюард казал на режисьора Уинър да не изпуска Гергана за нищо на света и че тя е неговото момиче

Побоят е продължил три часа часа. Георгиева признала за грабежа, но не и за побоя. 

Г-жа Уинър е била със завързани очи, по време на мелето. Ръцете и краката й били в примки от свински опашки. За ударите Георгиева е използвала и желязна щанга след чайника.

След като в съда признава за грабежа, казва, че "случайно" е ударила пенсионерката с чайник и метален стълб. Версията й е, че отишла да се разправя с Жералдин след смъртта на Майкъл Уинър, защото е изрязана от завещанието му, а неговата воля била и тя да получи нещо от него.

Подробности за нападението на 9 октомври 2015 г. се появиха в петък, след като стана ясна присъдата по делото. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини