Задържаха хасковлийка, произвеждала и складирала наркотици в Димитровград?

Хасковлийката Петя Даймянова е задържана и ще остане за постоянно в ареста за притежание на наркотици от над половин килограм за близо 14 000 лева.

37-годишната жена е с обвинение от Районна прокуратура-Хасково за това, че към 28 септември 2019 г. след проведена акция е установено, че обвиняемата е държала високорискови наркотични вещества - метаамфетамин с тегло 480 гр., на стойност 12 000 лв., метаамфетамин с тегло 70 грама, на стойност 1750 лв., и рискови наркотични вещества -кетамин с нетно тегло 10 гр., или всичко на обща стойност 13 750 лева.

В помещение намиращо се в Димитровград, което е използвано от Даймянова, са открити материали, свързани с производство в домашни условия на метаамфетамин, както и готова за разспространение „продукция“.

Направена е и проверка в дома на обвиняемата, който се намира в Хасково, където жената живее с двете си малолетни деца итам са открити вещества – кетамин или т.нар.“конска упойка“, както и течност, която при тестване с полеви наркотест е реагирала на метаамфетамин. Предстои експертен анализ в лаборатория в София, относно вида, химичния състав и свойства на откритите вещества.

Обвиняемата Даймянова е била задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес по искане на Районна прокуратура-Хасково съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея.

Настоящото престъпление е извършено през време, когато обвиняемата е в изпитателен срок по предходно осъждане през 2018 г., което е било отново с цел разпространение на наркотични вещества на множество лица, съобщиха от държавното обвинение.

Разследването по случая продължава, включително и по доказване на съпричастността на обвиняемата към производството и разпространението на наркотични вещества.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини