Банев иска Борисов и Цветанов за свидетели в съда

Бизнесменът Николай Банев иска по-лека мярка за неотклонение. Защитата му посочи, че "изключително популярният" Банев нямало да се укрие, ако бъде пуснат от ареста въпреки финансовия ресурс, с който разполага. Нямало и как незабелязано да напусне пределите на страната.

Други престъпници, които не разполагали с пари, успели да се укрият от властите. Той нямало да остави на произвола на съдбата родната си майка, съпругата и децата си, които тази седмица идвали да го видят в ареста. Нямало да остави и бизнеса си.

Според защитата съдът може да наложи мярка "домашен арест" и забрана да напуска пределите на страната. Към бизнесмена се прилагало унизително чувство, защото не му се разрешавало да се яви в съдебна зала с костюм и така да изрази уважение към съдебния състав. Николай Банев имал заболявания и възрастови изменения.

В ареста дневно залагали по 20 капани за мишки и на сутринта те били пълни. Банев дори искал да донесе днес един в съда, за да демонстрира условията, които е принуден да понася. Мръсотията е страшна, няма топла вода, подчерта бизнесменът.

Наслушах се на стотици лъжи от страна на прокуратурата, оплака се пред съда още той. Лъжа е и твърдението, че води луксозен живот според него. Нямал страст да обезкостява приватизирани предприятия.

За 50-ия си рожден ден през 2009 получил поздравителен адрес от премиера Бойко Борисов като важен и стратегически инвеститор. Явно самият Борисов му бил чадър, както предположи самият Николай Банев, припомняйки думите на премиера, че Банев окрал "Полимери". Той се закани да осъди всички физически лица и институции, които уронили доброто му име.

Арестантите, с които дели килията си, не плащали данъци като него. През целия си съзнателен живот се опитвал да гради, надгражда и инвестира. Условията в затвора не можело да окажат превъзпитание върху затворниците. Явно ме превъзпитавате да спя с хлебарки, каза още Николай Банев. Не можел да си прави физиотерапията в килията. Условията са ужасяващи, изтъкна той. Според него прокуратурата му оказва репресия. Той иска да призове като свидетели Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Трайчо Трайков.

Николай Банев остава в ареста.

Припомняме, по-рано днес той поиска да направи изявление пред медиите, но съдът не му разреши.

На 26 октомври миналата година Николай и Евгения Баневи бяха арестувани на летището в Ница въз основа на европейска заповед за арест, издадена от българските власти.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев обяви, че има двама привлечени за източване на приватизираното дружество "Полимери".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ве
    вершинин
    0 -2
    19:02, 21 окт 2019
    Банев да го освободят и да ходи в Спаххиево да сади КОМПИРИ
  • 2
    Хи
    Химената
    0 -1
    20:01, 21 окт 2019
    Банев, президент ! Бойко зам-президент !
Последни новини