ХТПП подписва меморандум за сътрудничество с Търговска палата в Коджаели

Хасковската търговско-промишлена палата ще подпише меморандум за сътрудничество с Търговска палата – Коджаели.

Документът ще бъде разписан по време на Бизнес форум на 1 ноември в Одрин, иницииран от българската организация. Мястото за провеждането му обаче е избрано да е в Турция, заради трудното вадене не визи за съседите, влизащи в страна -членка на ЕС.

От страна на турския регион, който е съставен от 7 околии с административен център град Измит заявка за участие са подали около 100 фирми.

Основната идея на Търговската палата в Хасково за срещата е освен подписването на меморандума и възможността за осъществяване на контакти от първо лице между бизнеса в пограничния български регион и този от Коджаели.

Да представят Хасково са поканени фирми от различни браншове-от хранително-вкусовата промишленост, строителния сектор, производството на машини, представители на търговски обекти.

Коджаели е вторият най-важен индустриален център в Турция, в който са съсредоточени 16 индустриални зони и четири индустриални парка.

От турска страна участие във форума ще вземат фирми от секторите: земеделие, животновъдство, строителство, машиностроене, химическа промишленост, производство на мебели, търговия със строителни материали, търговия с метали, производство и търговия на хранителни стоки, текстилна промишленост, туризъм, телекомуникационни, рекламни и охранителни услуги, застраховане, софтуерни продукти.

Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ин
    Интересно
    1 -1
    18:13, 22 окт 2019
    На та палата, кой ѝ плата?
  • 2
    0 0
    12:42, 23 окт 2019
    Икономиката ни все повече се турцизира.
Последни новини