Раздават по график изборните материали в събота

По график, от 11:30 часа на 26 октомври, събота, в зала „Гросето“, където се помещава Общинската избирателна комисия (ОИК), ще започне раздаването на изборните книжа.

Първи, бюлетините за местния вот в неделя ще получат двете секционни избиратели комисии, разкрити в село Крепост. Последни, от всичките 91 разкрити СИК на територията на община Димитровград, ще бъдат трите избирателни комисии в квартал "Изток".

Само ръководството на СИК - председател, заместник-председател и секретар, е необходимо да присъстват при получаването на изборните книжа. Останалите членове на комисиите следва да изчакат доставянето и предаването на бюлетините пред секциите за подреждане, уточняват от общината.  Изискването е свързано с нормална обстановка с организацията по транспорта и придвижването до помещенията на секциите, като това няма да лиши останалите членове от полагащото им се допълнително възнаграждение за подреждане на бюлетините, допълват от местната администрация.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Дг
    Дград
    2 -1
    23:43, 25 окт 2019
    Гласувайте за който и да е друг, но не за Иво Димов. За да има града достойно бъдеще за младите хора. Обръча от фирми около Димов нагло краде по-голямата част от парите за проектите, и губещите сме ние - димитровградчаните!

Още новини

Последни новини