Областният управител към новото ръководство на Община Смолян: Призовавам ви, не допускайте дълбоко разделение отново, не търгувайте с интересите на смолянчани!

Изображение 1 от 2

    Областният управител Недялко Славов откри и ръководи Първото тържествено заседание на Общински съвет-Смолян, което се проведе на празничния 8 ноември, а в приветствието си към новото ръководство на общината и кметовете на кметства, той отправи няколко важни послания за бъдещата им работа.

    „На първото заседание искам да споделя очакванията си, че имам надежда за качествен и стойностен дебат в Общински съвет, за доброто взаимодействие между Общински съвет, Кмет на общината и Общинска администрация. Призовавам ви да търсите допирните точки помежду си, да намирате консенсус дори и тогава, когато това изглежда трудно! Знайте, че дълбокото разделение тук, в тази зала, се пренася навън и допринася за разделение между хората! Считам това за излишно, дори и то временно да удовлетворява политическите ви интереси, но не е правилно в дългосрочен план! Призовавам, не допускайте дълбоко разделение отново! Работете публично и прозрачно, привличайте хората при взимане на важните решения! Нека те имат поглед върху всеки един етап от управленските процеси!“, каза още Славов и заключи, че така се гради, както доверие към местната власт, така и доверие към институциите. Той декларира подкрепата на държавата за всеки значим проект, както и протегнатата си ръка за всяка добра инициатива в полза на гражданите на община Смолян. Но акцентира, че съгласно законовите си правомощия като Областен управител, ще бъде и коректив, когато това се налага.

    “ Аз ви призовавам да не прекъсвате връзката си с хората, които ви изпратиха тук! Работете с тях постоянно, така както го правихте по време на предизборната кампания, говорете с тях честно и откровено!“, каза Славов, като акцентира върху необходимостта да се пренебрегнат тяснопартийните пристрастия и да се търси отклик на проблемите на хората.

    „Имайте принципно отношение към развитието на Смолян, към устойчивото развитие на общината! Защитавайте всеотдайно обществения интерес! Нека Смолян бъде вашата обединителна кауза и докажете това с действията и решенията си! Не търгувайте с интересите на смолянчани, не търгувайте с вашето собствено достойнство!“, допълни Областният управител.

    Новоизбраните кмет на община, кметове на населени места и общински съветници положиха клетва и подписаха клетвените си листове. Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, в рамките на Първото тържествено заседания, се проведе и избор за председател на Общински съвет-Смолян. Чрез таен вот, под ръководството на тричленна временна комисия, с 16 действителни гласа „за“ беше избрана Венера Аръчкова. В заключение Областният управител отново поздрави всички за избора им и им пожела успешен и ползотворен мандат.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини