"Неизвестни лица" наредили да изтрият доказателствата за срещата с НЛО на офицерите от "Нимиц" през 2004 г.

Няколко офицера от ВМС, които са били свидетели на нашумялата среща на Нимиц с НЛО през 2004 г., твърдят, че "неизвестни лица" се появили след събитието и ги накарали да предадат записите и видеото, според Popular Mechanics.

В продължение на няколко дни през ноември 2004 г. ракетен крайцер от ВМС, плаващ на около 100 мили (160 километра) край бреговете на Южна Калифорния, засича странни радарни сигнали, излъчвани от обект в небето. Сигналите били нередовни и изглежда не съвпадали с излъчваните от познатите самолети. Тогава ВМС вдигнали изтребители, за да прихванат по-отблизо странния обект и един успял да запише размазаното черно-бяло видео, което беше, за ужас на правителството, публикувано през 2017 г., заедно с още два видеоклипа на наблюдения на НЛО, заснети години по-късно.

Петима ветерани от ВМС разказват пред Popular Mechanics за това, което преживяли по това време. Ветераните били част от групата 11 на военноморския флот и плавали към Принстън от САЩ на тренировъчна мисия преди предстоящото им разполагане в Арабско море.

Странните радарни сигнали дошли от обект, който бързо променял височината си, понякога дебнел на 24 000 метра, а друг път висял на около 9 000 м, разказва Popular Mechanics. НЛО-то ("неидентифициран летящ обект", който не е задължително да принадлежи на извънземните) стана известно като "Tic Tac" заради формата си. Tic Tac излъчвал фосфорно сияние през нощта и летял в различни посоки, казва един от ветераните - Гари Ворхис, който наблюдавал обекта през бинокъл от кораба.

Ворхис си спомня, че малко след като офицерите записали тези странни радиосигнали, двама души се появили на хеликоптер, а 20 минути по-късно от веригата в командването на Ворхис (някой от по-вишестоящите в командването) му казали да предаде записите с данните. Наредили му също да изтрие записите на кораба. "Дори ми казаха да изтрия всичко, което има, дори празните ленти", казва той на Popular Mechanics.

По същия начин и низшият офицер Патрик "Пи Джей" Хюз, който бил авиационен техник, твърди, че неговият командващ офицер и двама неизвестни мъже поискали да предаде твърдите дискове от самолета.

Но Дейвид Фравър, един от пилотите на изтребителя, който отблизо се срещнал с Tic Tac, разказва друга история. В различни интервюта в миналото Фравър казва, че видеокасетите с НЛО са изчезнали, но не заради някакви „мъже в костюми“, а защото хората неволно направили запис върху тях.

Преди това Фравър каза пред The ​​New York Times, че той и командир лейтенант Джим Слеййт забелязали обекта, дълъг около 12 метра. Когато снишили изтребителя, обектът се изкачил да ги посрещне, но след това рязко се отклонил и изчезнал.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини