Д-р Алекова разкрива истината за българите мохамедани в книгата си "Родопа е предел"

Изображение 1 от 5

    Известната поетеса и писателка д-р Елена Алекова разкрива истината за българите мохамедани в книгата си „Родопа е предел”, която представи днес в хасковското Тракийско дружество "Георги Сапунаров. Съратничка на големия български писател Николай Хайтов е събрала в сборник свои статии, студии, интервюта, в които категорично отстоява тезата, че помаците са неразделна част от българската нация. Тя оборва тезите за родопските турци на турската историография и за помашката нация на Европейски институт „Помак”.

    Встъпителни думи за книгата и авторката направи председателят на Сдружение за култура „Хасково - 2015“ Димитър Шалапатов. "Аз съм горд, че д-р Алекова прие да дойде да представи книгата си в Хасково непоредствено след премиерата й в БАН", заяви той.

    Слово за книгата произнесе хасковският литературен критик Йордан Нанчев. Той заяви, че книгата на д-р Елена Алекова е своеобразна изповед и лично откровение. "Не е случайно това заглавие и тези от сърце изречени думи на Елена Алекова, колкото поетични и публицистично, толкова и точно, обективно и реалистично. "Родопа е предел" и като география, но и като мироглед, като характер. Да вникнеш в нейната трагична участ, не е по силите на всеки, още по-трудно е да я разкажеш и обясниш", заяви хасковският поет.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (26)

    • 1
      До
      До Весо
      13 -5
      17:40, 20 ное 2019
      Очаквам българо-мохамеданина Весо да се изкаже по темата а не да се крие като мишка
    • 2
      Ба
      баш *****
      6 0
      17:47, 20 ное 2019
      Ихаааааа
    • 3
      Ko
      Koteto
      13 -3
      17:52, 20 ное 2019
      В България няма свободно живеещи пуми. Пумите обитават планините в Северна Америка. Всеки, който се мисли за Пума е заблуден.
    • 4
      Чи
      ЧИТАТИЕЛ
      11 -9
      18:18, 20 ное 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 5
      Г-
      Г - н Михаилов
      7 -7
      20:12, 20 ное 2019
      Абе науката е толкова напреднала, че от малко плюнка показва кой какъв е..
      А иначе кой каква религия взел е отделна работа..
      По миналата година в един филм по Дискавъри, турски професор отива в Ангола..Чете на негрите кураня и иска да ги прави мюслюмани.. Ония се ослушват.. После им чете нещо за Буда .. Тия пак нехаят..

      После ги вика на една поляна..
      турил една торба месо курбан, шалвари, елеци, гъжви и терлици.. за мюслим и турчин, който иска да става..И сяка година ще има шекерлеме и месо..

      На другата страна турил моркови, картофи.. Ама няма да зимат, ами ще носят на статуите..

      И О Чудо.. силата на кураня се проявила... Сите негри избрали месото да земат,чорапи джепкени и етсетера, турци и мюслюмани станали..
      Анладънъз му..
      • Г-
        Г-н МихаЙлов
        2 -6
        20:50, 20 ное 2019
        Хайде да не пишеш от мое име,аз съм с Й, поне погл... Виж коментара
    • 6
      Г-
      Г - н Михаилов
      7 -1
      21:34, 20 ное 2019
      Па не пиша от тое име.. Читателите правят разлика между И и Й..
      Не разказвам истории,ами научен експеримент от турски учен.. Чиста проба.. Хора, дето живеели в лоното на природата.. Нещо против?
    • 7
      Д-
      Д-Р Михаилов
      4 -1
      22:52, 20 ное 2019
      То по принцим МихаИл е популярно име.Не само у нас!
    • 8
      Ви
      Вишеград
      9 -3
      22:55, 20 ное 2019
      Помъчените не правят разлика между религия и националност.
    • 9
      Ку
      Курдов
      7 -2
      22:58, 20 ное 2019
      Мразим ц.и.г.а.н.и
    • 10
      Ди
      Дидко Форукома е и той *****
      3 0
      06:05, 21 ное 2019
      Само казвам
    • 11
      Ст
      Странджа
      8 -3
      10:20, 21 ное 2019
      Каквито и да са, те са български граждани, отношението на повечето от Вас е обидно, затова спрете да плюете, и ние и те са страдали, да си подадем ръце, с доброта, съгласие и мир се постига много повече!
      • Ва
        Василев
        9 -2
        10:40, 21 ное 2019
        Съгласен съм с теб Странджа.Ама,знаеш ли в колко случаи в разговор с тях казват: '"Ей видя ли НАШЕТО момче".Те сами се делят на наши и ваши.От близо 10-15 г.има голямо нашествие на млади помашки семейства в града.Вадят парите от дюшеците и купуват имоти.Едни като дойде и след него 10 в същия блок.Малко са като стадо и не смеят да се делят.А,родителите им опъват каишка по села и паланки.Това е простата истина.
    • 12
      Ка
      Казах
      13 -1
      11:26, 21 ное 2019
      Който не е наясно какви са помаците нека изгледа филма Време разделно ,там се вижда откъде произхождат.Всичко друго е арабска пропаганда и насаждане на радикален ислям .Относно българските турци..след като в Турция не ги броят за турци, нямам идея какви са
    • 13
      Ли
      лиско
      4 -3
      13:25, 21 ное 2019
      Помаците са по- българи от нас българите дето се пишем. Запазили са чистия български език и имат добродетели, които ние отдавна нямаме...
      • Въ
        Вълчо
        0 0
        13:41, 21 ное 2019
        Комуне, защо отново и отново губите избори ?
      • Ис
        Истината
        1 -2
        18:44, 20 юни 2020
        Тъпо изказване! Обичат да се турчеят, носят шалвари, забрадки и фесове, смятат се за турци, а на българи християни викат гяури. Помаците са тъпи предатели, от тях българи не става!
    • 14
      Би
      биляна
      0 0
      15:35, 30 ное 2019
      генетиката вече се е произнесла, но трябва да се чете :етническият ареал на българите включва и" помашките" територии, и други, откъснати от нас с насилието и фалшификациите на милите съседи... но това е наука, а не надприказване тук и там из нета. И е съвсем сериозно, затова пък неудобно...Но трябва да възстановим единството си като народ и култура. Думата "******" е била много обидна, презрителна, сега е загубен някогашният й смисъл, но тя трябва да се изхвърли съзнателно от употреба. Това са просто българи мохамедани, те са си наши и народът ни е крайно време да престане да ги гледа като вероотстъпници - това е историческа трагедия, нека оставим раната да заздравее - но това ще се случи когато ги приемем отново като свои, защото те са си такива. Милосърдие и разбиране е нужно, любов е нужна, а не обиди!!! И модерно възпитание и образование са нужни, при това задължителни. Тогава ще си дойде всичко на мястото и ще настане мир. Мир и единство, за да се развиваме по-нататък.
    Последни новини