13 млади художници получиха подаръци от благотворителна инициатива на театъра

Изображение 1 от 4

    13 изявени деца от школата по изобразително изкуство „Дъга“ към Младежкия център в Хасково, с ръководител Даниел Русев, получиха днес подаръци от благотворителната инициатива на Драматично-кукления театър в Хасково и фирма „Недев“.

    1550 лв.са средствата, които театралите и бизнеса дзаряват дарени за развитието на школата. „За нас това е дългоочаквано събитие. По време на театралния фестивал през юни “Театър, обичам те!“ продавахме благотворително тениски с логото на фестивала, от които бяха събрани част от средства. Към тях беше добавена и сумата от продажбата на търг на метални пана, които изработи фирмата и те бяха изрисувани с графити.“, припомни директорът на хасковския театър -Стелиян Николов за инициативата.

    Той добави, че още две пана чакат своя купувач, а  при продажбата им сумата ще бъде добавена към дарението за младите художници. „Тази сума също ще бъде дарена на школата на Даниел Русев за закупуване на материали за рисуване, необходими за развитието на талантливите деца. С осигуряването им се надяваме да им помогнем да продължат да творят и разгръщат  таланта си.“, каза ощешефът на театъра. Стелиян Николов посочи, че театъра е отворен за изявите на младите художници и ги очаква за нова изложба.

    „Ние, хората, които рисуваме, не умеем толкова емоционално да изказваме благодарността си, но за сметка на това умеем да я изразим на платното.“, посочи Даниел Русев и в знак на благодарност за подадената ръка заедно с възпитаниците си подари картини на дарителите, рисувани от учениците  в школата.

    Красиимра Славова
     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини