Студент намери златна топка на плажа (видео)

Арън Смит, 23-годишен студент по медицина от Великобритания, се интересува от древни вкаменелости и в свободното си време редовно ходи на експедиции до родния й Йоркшир.

Младежът се натъкнал на нещо уникално на плажа в град Уитби - абсолютно кръгъл и гладък камък, който изглеждал да е от злато, пише The Sun. И макар лъскавата топка да се оказала от пирит, който често се бърка със злато поради характерния си цвят и блясък, находката била ценна. След като разчупил топката, Смит открил няколко вкаменени древни животни вътре на  възраст около 185 милиона години.

Всъщност Арън не за първи път намира златни каменни топки с древни животни по бреговете. Той споделя своите открития в Instagram със своите почти 200 хиляди последователи. Последната му находка привлекла вниманието и на медиите. В интервю младежът казва, че всеки може да намери такива вкаменелости, но трябва да се запаси с търпение, защото търсенето може да отнеме стотици часове. Междувременно може да попадне на всевъзможни вкаменелости на праисторически чудовища.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини