Охранителят от Димитровград, спасил хора от горящо общежитие, с награда от МВР

    Охранителят на социалното общежитие в Димитровград Дамян Колев, който спаси 22 души от огъня, лумнал в сградата,  получи днес награда за проявена гражданска позиция на церемония в МВР.
    В началото на ноември 29-годишният Дамян успя да предотврати огромна трагедия, като рискува живота си при евакуацията на 22 души посреднощ.

    На 26-то издание на тържествената церемония „Полицай на годината 2019“ бяха раздадени четири индивидуални и четири колективни награди, както и две поощрителни за граждански принос. Втората за граждански принос награда е за Петър Бонев от Стара Загора, който рискувайки живота си, на 24 ноември пресече опита за убийство на младо момиче, пътуващо във влака от Пловдив за Варна.

    Индивидуален носител на приза „Полицай на годината 2019 г.”е младши инспектор бисер Чаушев - старши полицай и водач на служебно куче в Мобилна гранична полицейска група от ГПУ- Момчилград. Наградата му е за доказан висок професионализъм, за множество успешни оперативно-издирвателни мероприятия и съществен принос за недопускане на нелегални мигранти да преминат незаконно през държавната граница на България.

    Колективна награда „Полицай на годината 2019 г.” - сектор „Измами“, ГДНП. За проведените комплекс от оперативно-издирвателни, оперативно-технически и процесуални мероприятия съвместно със служителите от звенат за противодействие на телефонните измами в ОДМВР-Велико Търново, Русе и Плевен по задържане, документиране и доказване престъпната дейност на лица и групи, извършващи телефонни измами на територията на страната.

    По време на церемонията бе организиран търг за детски рисунки, участвали в конкурса „Аз и Детското полицейско управление“. От изложените 100 творби бяха продадени 61, а събраните средства са 4190 лева. Те ще бъдат внесени по сметката на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР. По инициатива на домакина на тържеството - директора на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, бяха наградени и трима от победителите в конкурса за детска рисунка.
     Haskovo.net
     

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      См
      Смях в залата
      1 0
      00:10, 22 дек 2019
      На тоя дето уж пресякъл опит за убийство за какво го награждавате при положение че момичето е извадило ножа а не момчето ? Съвсем нормално е в опит за самозащита човека да я наръга, все пак поговорката гласи - които нож вади от нож умира ! Нали така !?
    Последни новини