4 °C

Наградиха победителите в „Магията на Коледа”

  Днес, 13 декември, в сградата на Община Димитровград наградиха победителите в общинския конкурс за украса на тематичен коледен кът в димитровградските училища, детски градини и центрове, предоставящи социални услуги за деца и младежи

  Наградените в конкурса „Магията на Коледа” бяха отличени от Антоанета Шаркова – Началник на отдел „Хуманитарни дейности” и членовете на общинската комисия, оценила коледната украса - Минка Стоянова, Галина Пенева, Магдалена Ванчева и Петя Ангелова. Наградите на победителите бяха връчени от зам. кмета Яшо Минков, който приветсва присъстващите на церемонията по награждаване с думите "Радвам се, че имам честа да бъда с вас в навечерието на може би най-светлите християнски празници. Това е празникът, на който по традиция всеки прави и невъзможното, за да бъде със своите близки, роднини и приятели. Всички участвали в конкурса са и победители, защото толкова много любов не може да не бъде наградена и не може да не ни достави удоволствие и топлота за празниците."

  Първото място заслужено грабна ПЕГ „Д-р Иван Богоров” с директор Красимир Кръстев. Езиковата гимназия са сътворили автентичен кът, представящ българския бит и народност. В коледния кът на гимназията са подредени в импровизирана стая, автентични пособия, ръчно тъканите черги на баба Пенка от Горна Оряховица, автентични носии на по над 100 години от село Добрич и други предмети и облекла от бита на българите в стари времена. Другите пообедители в категорията за училищата са:

  Второ място бе за ОУ „Васил Левски”, с. Ябълково, с директор Елза Видева

  Трето място е за ОУ „Алеко Константинов”, с директор  Дорина Желязкова

  Поощрителни награди получиха:

  ПМГ „Иван Вазов" с директор Илиана Славова

  ОУ „П.К. Яворов” с директор Венцислав Хаджиев

  ОУ „Димитър Матевски”, гр. Меричлери с директор Станислава Колева

  В категорията Детски градини:

  Първото място бе за  ДГ „Слънце”, с директор Веска Гочева

  Второ място: ДГ № 4 – „Пролет” с директор Тонка Александрова

  Трето място: ДГ № 3, кв. Марийно с директор Боряна Борисова

  Поощрителни награди в категорията получиха:

  ДГ № 1 - „Звънче”, с директор Антония Илиева

  ДГ № 2 – „Осми март", с директор Сийка Николова

  ДГ № 2, с. Горски извор, с директор Сийка Николова

  ДГ „Райна Княгиня”, с директор Надежда Андреевска

  За центрове, предоставящи социални услуги за деца и младежи:

  Специална награда - огромна торта, получиха Дневен център за деца с увреждания, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Дъга”, кв. Черноконево и Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 19.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Целите ви изискват да сте наясно със себе си и в хармония с околния свят. Така ще ви бъде по-лесно да работите, влагайки освен всичко друго и творчески похвати, които са измежду най-ценните ви находки. На изненадите погледнете откъм хубавата им страна и ще откриете, че животът е добър, въпреки съмненията ви.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Денят ви ще е интересен, а събитията ще ви предложат повече разнообразие. Възползвайте се от предложенията на свои близки. В случай, че изникнат служебни ангажименти, спокойно можете да ги свършите. На някои от вас предстоят запознанства и романтични увлечения, водещи ви към живота, който ви привлича.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За да избегнете напрежението, ограничете общуванията си с невъзприемчивите около вас хора и се посветете на собствените си задачи. Това е начин да си спестите излишни главоболия и време. Настъпващите промени изискват повишаване на професионалната ви подготовка и още ред други усилия, ако държите да сте в час с тях.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Наясно сте, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Ако ще пътувате бъдете изключително внимателни при шофиране. Раздразнителността ви е повишена. Не се колебайте да поемате рискове. Добре преценявате ситуацията и ще имате точни попадения.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се справите с трудностите и без да изпадате в крайности, ще приключите навреме започнатото. Можете да влияете на събитията и да ги променяте към добро, за това не се колебайте, когато това се очаква от вас. Времето работи за вас, възползвайте се, като поставите начало на значими дела.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Диетите няма да са особено успешни, ако не ги съобразите с вътрешното си състояние. По-добре е да не измъчвате тялото си, а да лекувате душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Рефлексите ви ще ви изправят пред избор, който трябва да решите днес.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес ще ви се отдаде дълго чаканата възможност да се включите в мероприятие, което досега сте наблюдавали отстрани. От резултатите, които постигате че се убедите че си е струвало да изчакате най-благоприятния момент за активните си действия. Постигате забележителни успехи в област, в която дори не сте подозирали че имате способности.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Задачите ви днес изискват повече внимание от вас и това ще ви натовари допълнително. Вашата всеотдайност е пословична, но ще се наложи да намалите темпото. Взаимно удоволствие ще изпитате, ако отделите повече време за любимия човек. Старайте се да не мислите за нещо отминало, за което излишно се вините.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден е подходящ за разрешаване на лични въпроси. Необходимо е повече доверие в човека до вас и ще видите, че понякога стават и чудеса. Физическите занимания ще ви се отразят положително и ще ви заредят с енергия. Вечерта се очертава да бъде много вълнуваща. Не прекалявайте с почерпването.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Извисете се над маловажните неща и гледайте философски на живота. С подходящи аргументи можете да приобщите потенциалните си опоненти и ще спечелите. Доверете се на логиката, а не на чувствата си и ще имате още една причина да сте доволни от себе си. Радостни новини от чужбина.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес обърнете сериозно внимание на семейните си отношения, възможни са конфликти, постарайте се да ги предотвратите. Бъдете по-толерантни и сдържани. Уважете желанията на вашите близки и не налагайте излишно мнението си.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Чудесен ден за разходки на чист въздух и за изглаждане на недоразумения с близките. Ако отношенията ви с любимите хора са наред насочете творческата си активност в професионалните си ангажименти. Днес можете да постигнете повече от когато и да е било.
  19 яну 2020
  Последни новини