Наградиха победителите в „Магията на Коледа”

    Днес, 13 декември, в сградата на Община Димитровград наградиха победителите в общинския конкурс за украса на тематичен коледен кът в димитровградските училища, детски градини и центрове, предоставящи социални услуги за деца и младежи

    Наградените в конкурса „Магията на Коледа” бяха отличени от Антоанета Шаркова – Началник на отдел „Хуманитарни дейности” и членовете на общинската комисия, оценила коледната украса - Минка Стоянова, Галина Пенева, Магдалена Ванчева и Петя Ангелова. Наградите на победителите бяха връчени от зам. кмета Яшо Минков, който приветсва присъстващите на церемонията по награждаване с думите "Радвам се, че имам честа да бъда с вас в навечерието на може би най-светлите християнски празници. Това е празникът, на който по традиция всеки прави и невъзможното, за да бъде със своите близки, роднини и приятели. Всички участвали в конкурса са и победители, защото толкова много любов не може да не бъде наградена и не може да не ни достави удоволствие и топлота за празниците."

    Първото място заслужено грабна ПЕГ „Д-р Иван Богоров” с директор Красимир Кръстев. Езиковата гимназия са сътворили автентичен кът, представящ българския бит и народност. В коледния кът на гимназията са подредени в импровизирана стая, автентични пособия, ръчно тъканите черги на баба Пенка от Горна Оряховица, автентични носии на по над 100 години от село Добрич и други предмети и облекла от бита на българите в стари времена. Другите пообедители в категорията за училищата са:

    Второ място бе за ОУ „Васил Левски”, с. Ябълково, с директор Елза Видева

    Трето място е за ОУ „Алеко Константинов”, с директор  Дорина Желязкова

    Поощрителни награди получиха:

    ПМГ „Иван Вазов" с директор Илиана Славова

    ОУ „П.К. Яворов” с директор Венцислав Хаджиев

    ОУ „Димитър Матевски”, гр. Меричлери с директор Станислава Колева

    В категорията Детски градини:

    Първото място бе за  ДГ „Слънце”, с директор Веска Гочева

    Второ място: ДГ № 4 – „Пролет” с директор Тонка Александрова

    Трето място: ДГ № 3, кв. Марийно с директор Боряна Борисова

    Поощрителни награди в категорията получиха:

    ДГ № 1 - „Звънче”, с директор Антония Илиева

    ДГ № 2 – „Осми март", с директор Сийка Николова

    ДГ № 2, с. Горски извор, с директор Сийка Николова

    ДГ „Райна Княгиня”, с директор Надежда Андреевска

    За центрове, предоставящи социални услуги за деца и младежи:

    Специална награда - огромна торта, получиха Дневен център за деца с увреждания, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Дъга”, кв. Черноконево и Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини