"Да, България!" учредиха структура в Димитровград

    На 19 декември ПП „Да, България!“, участвала на последните местни избори с ДСБ и Зелените в Коалиция ”Демократична България - Обединение”, учреди своята структура в Димитровград. На събитието присъства и председателят на партията Христо Иванов. Коалицията вкара двама свои общински съветници в местния парламент -  Катя Панева и Асен Самуилов.

    В Димитровград е втората структура на партията след областния град Хасково, а плановете на членовете са да разгърнат свои структури и в други населени места в хасковски регион, информира председателят на хасковската структура Тодор Топалов.

    Местните симпатизнти на партията избраха след гласуване за свой председател Иван Стойчев, а за заместник председател Ангел Ангелов.

    Христо Иванов заяви, че в Димитровград вижда голям потенциал за развитието на организацията, и изтъкна факта, че вече имат победа на местно ниво с двамата представители в Общинския съвет в града, които влязоха от Коалиция ”Демократична България - Обединение” от която "Да България!" е част. „Много е важно в края на тази година да оценим, че Демократична България се наложи като име и хората вече спокойно могат да гледат на нея като ясния субект в център-дясното пространство, за който могат да гласуват без притеснение, че тази коалиция ще тръгне да се разпада и че ще избухне в разпаравии и нестабилност“, заяви Христо Иванов.

    Председателят на "Да България!" каза още че, „ако до началото на тази година хората, които искаха да гласуват за здрава ръка, която концентрира цялата власт, знаеха, че това е Бойко Борисов, тези които искат да гласуват за носталгия, знаеха, че БСП е насреща. Хората, които се вълнуват от патриотични послания гласуваха за Патриотите, а тези, които подкрепяха чистата корупция гласуваха за ДПС. Центристки десните избиратели, които искаха повече свобода, повече Ервопа, повече правила, повече справедливост, започнаха тази година с несигурност, но в края й тази несигурност вече е няма, вече имат сигурност в наше лице, ние показахме стабилно нарастване на нашата подкрепа.“

    Според Иванов в България се влагат страшно много усилия да се обеснят 2 неща - че политиката е мръсно знаимание и че всички са маскари и това е ключовата предпоставка България да се управлява от маскари наистина, защото когато нормалните хора са убедени в това, те просто не участват в политическия процес. Задачата на "Да България!" е да идентифицира хора, които са качествени и могат да генерират доверие, които да бъдат наложени преди следващите парламентарни избори през 2021 година, каза още Иванов.

    Платена публикация

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини