Алековци се включиха в поредица благотворителни инициативи за Коледа

    Учениците от 3д клас при ОУ "Алеко Константинов с класен ръководител Боряна Петрова организираха благотворителен базар, като средствата от него са предоставени за лечението на малката Радост от Димитровград. Събраната сума е 741,80 лв. Децата пожелават на Радост да бъде здрава, упорита и да увеличава сигурността на крачките, които прави.

    Същите ученици и г-жа Боряна Петрова се включиха в мисия от сайта Time Heroes - събиране на детски играчки за ДГ "Вълшебство", с. Козарско, общ. Брацигово. Поради големия брой запазени играчки, кукли, книжки и пъзели, учениците решиха да дарят половината на детската градина в с.Дончево, общ. Добрич. Госпожа Петрова сърдечно благодари на родителите, на г-жа Радкова и на Директора на училището г-жа Дорина Желязкова, които са съдействали за добрата кауза.

    Учениците от 4д клас с класен ръководител Таня Гъркова участваха в кампанията „Димитровград подарява Коледна вечеря на човек в нужда“ като дариха хранителни продукти на стойност 50 лева.

    Учениците от 5а клас с класен ръководител Мария Стоянова се включиха в благотворителна кампания в помощ на Георги Георгиев. Той е от Пловдив и от 2016 година води първата си битка в живота – опитва се да оздравее от мускулна дистрофия, болест, която го обрича да остане неподвижен.  

    Децата от 5а клас събраха сумата от 170лв., която малко преди Коледа бе преведена по сметка на Георги. С това те се надяват това да е последната тъжна Коледа за него и майка му. В знак на благодарност пък те получиха от своята класна картичка с надпис „ На Коледа стават чудеса… благодарение на хора като ТЕБ!“

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини