Храни, с които да съхраните красотата и здравето си

Храната е началото на всичко

Всяка жена иска да бъде в добро здраве и с напредване на годините да става все по-красива. Не само гените, но и това как се грижим за своето тяло са от съществено значение за нашето здраве и красота. Вижте кои храни могат да ви помогнат да бъдете в добра форма, във всяка възраст.

За красива кожа – магданоз, черен шоколад и червени сладки чушки

Ако искате да имате здрава кожа и да запазите младежкия ѝ вид за по-дълго време, добавете тези храни към менюто си. Те са богати на важни антиоксиданти, витамини А, С, Е, които спомагат за регенерацията на клетките. Също така съдържат и алфа липоева киселина, която помага за защита от пигментацията, а коензим Q10, намалява риска от ранното стареене и появата на рак.

За здрави гърди – гъби, зелен чай и броколи

Учени смятат, че редовната консумация на някои храни, може да намали риска от развитието на рак на гърдата. Добавете към менюто си гъби, зелен чай и броколи. Те ще ви осигурят антиоксиданти, които имат укрепващо и противовъзпалително действие.

За здрави и силни кости – портокали, сирене, зеленолистни зеленчуци

Знаем, че за да имаме здрава и добре функционираща костна система, ние се нуждаем от достатъчно количество калций и витамин D. Калцият помага за усвояването на слънчевия витамин. В допълнение, двата хранителни елемента са полезни и за здравето на очите. Тук може да видите кои храни са богати на калций и витамин D.

За баланс на хормоните – зехтин, орехи и по-мазни риби

Учени препоръчват за нормалното функциониране на органите на репродуктивната система и хормоналния баланс, жените да включат в менюто си храни, които са с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, витамин Е, холин и витамин С.

За поддържане на здравословно тегло и красива фигура – месо, яйца, бобови растения

Протеините (белтъчините) са много важни за протичането на редица функции в човешкото тяло. Те ни осигуряват енергия, помагат за изграждането на мускулна маса, за отслабване. Можем да си ги набавим чрез консумацията на животински и растителни източници.
За жените препоръчителния дневен прием на протеини е 1,2 до 1,7 г на 1 кг телесно тегло. Това означава, че ако тежите 65 кг, дневният прием на протеини трябва да е около 110 – 120 г. Ако спортувате активно, приемът на белтъчини може да се увеличи на 2,2 г на 1 кг телесно тегло.

За нервната система – авокадо, моркови и червено цвекло

Още един хранителен елемент, от който се нуждаем не само по време на бременност, за да бъдем в добро здраве, за да сме красиви и да не страдаме от резки промени в настроението е витамин В9. Той бива наричан още фолиева киселина, която помага и за укрепване на имунитета.

 

Източник: az-jenata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини