17 °C

Общината ще търси 2-3 000 000 лева, за да превърне пустеещ имот в закрит плувен басейн

Изображение 1 от 2

  На днешното си заседание ОбС - Димитровград одобри изменение на част от уличната регулация и урегулиране на нов общински имот с конкретно предназначение „Комплексно обществено обслужване”.

  С тази си стъпка бе дадено началото за реализирането на амбициозния проект за изграждането на закрит плувен басейн в Димитровград. Съоръжението ще бъде насочено главно към подрастващите и ще може да посреща посетители целогодишно, като ще се превърне в база за развитие на плувен детско-юношески спорт в Димитровград. Идеята на кмета Иво Димов е проекта на сградата да позволява тя да се отваря, за да може басейнът да се ползва и през летните месеци.

  За да се осъществи идейният проект, тепърва общинарите ще търсят начини за финансиране на начинанието, което би струвало сумата от 2 500 000 - 2 800 000 лева, според предварителни разчети, заяви кметът Иво Димов.

  Общината желае да развива и района на спортен комплекс "Раковски", където в момента се намира открития плувен басейн на града, тенис-кортове и стадион, но теренът е държавен, а не общински. Проблемът със собствеността е поради юридически казус за отстъпено право на строеж в средата на 90-те години на заведение, намиращо се в рамките на спортен комплекс Раковски, поради което държавата не може да прехвърли собствеността на Община Димитровград.

  Търсим решение заседно с министерството на спорта, заяви Димов, но казусът е сложен и трябва време за да се намери решение. Друг проблем, който отново поради вида на собственост на комлекса е, че намиращият се там тенискорт, който е взет под наем, е с изтекъл договор и буквално функционира нерегламентирано. За да се реши проблемът, трябва Областният управител, като принципал на държавата, да направи необходимата процедура, за да обяви тенискорта на търг за отдаване под наем.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Дг
   Дг
   12 0
   15:38, 30 яну 2020
   Ако докарат и топла минерална водичка от Минерални Бани ще е много добре!
   • Ло
    локомотива
    13 -2
    16:06, 30 яну 2020
    Ще докарат стига да има хубави комисионни
  • 2
   Йо
   йокин
   3 0
   21:23, 30 яну 2020
   Предлагам,басейна,петък,събота и неделя,да не работи.
  • 3
   F
   f
   5 0
   21:54, 30 яну 2020
   Да не стане,като обещания,стадион,на същото място.!
  • 4
   На
   Наблюдател
   1 0
   15:13, 5 фев 2020
   30 км е до Хасковските бани, няма как да стане, а и водата ще загуби температурата си. Има подгряващи системи, които ще се ползват през зимата. Идеята е добра и дано се получи.
  • 5
   12
   123
   1 0
   16:27, 10 фев 2020
   Навремето го мислеха с топла мин. вода от Меричлери... леко радиоактивна :)
   Добра е идеята, ама като знам че ще се напълни с мангусти и ми се отщява...
  • 6
   Ощ
   Още
   2 0
   11:02, 11 фев 2020
   Още ли ги търсите тезе пари? Гербери, само крадете. Ето сега помогнете на кмета-лъжец! Цецо му даваше, ами сега. Пишман -доктора да помага сега. Автогара, туй -онуй, пък и кой взе онези хилядарки?

  Хороскоп за 25.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
  25 фев 2020
  Последни новини