30 °C

Общината ще търси 2-3 000 000 лева, за да превърне пустеещ имот в закрит плувен басейн

Изображение 1 от 2

  На днешното си заседание ОбС - Димитровград одобри изменение на част от уличната регулация и урегулиране на нов общински имот с конкретно предназначение „Комплексно обществено обслужване”.

  С тази си стъпка бе дадено началото за реализирането на амбициозния проект за изграждането на закрит плувен басейн в Димитровград. Съоръжението ще бъде насочено главно към подрастващите и ще може да посреща посетители целогодишно, като ще се превърне в база за развитие на плувен детско-юношески спорт в Димитровград. Идеята на кмета Иво Димов е проекта на сградата да позволява тя да се отваря, за да може басейнът да се ползва и през летните месеци.

  За да се осъществи идейният проект, тепърва общинарите ще търсят начини за финансиране на начинанието, което би струвало сумата от 2 500 000 - 2 800 000 лева, според предварителни разчети, заяви кметът Иво Димов.

  Общината желае да развива и района на спортен комплекс "Раковски", където в момента се намира открития плувен басейн на града, тенис-кортове и стадион, но теренът е държавен, а не общински. Проблемът със собствеността е поради юридически казус за отстъпено право на строеж в средата на 90-те години на заведение, намиращо се в рамките на спортен комплекс Раковски, поради което държавата не може да прехвърли собствеността на Община Димитровград.

  Търсим решение заседно с министерството на спорта, заяви Димов, но казусът е сложен и трябва време за да се намери решение. Друг проблем, който отново поради вида на собственост на комлекса е, че намиращият се там тенискорт, който е взет под наем, е с изтекъл договор и буквално функционира нерегламентирано. За да се реши проблемът, трябва Областният управител, като принципал на държавата, да направи необходимата процедура, за да обяви тенискорта на търг за отдаване под наем.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Дг
   Дг
   12 0
   15:38, 30 яну 2020
   Ако докарат и топла минерална водичка от Минерални Бани ще е много добре!
   • Ло
    локомотива
    13 -2
    16:06, 30 яну 2020
    Ще докарат стига да има хубави комисионни
  • 2
   Йо
   йокин
   3 0
   21:23, 30 яну 2020
   Предлагам,басейна,петък,събота и неделя,да не работи.
  • 3
   F
   f
   5 0
   21:54, 30 яну 2020
   Да не стане,като обещания,стадион,на същото място.!
  • 4
   На
   Наблюдател
   1 0
   15:13, 5 фев 2020
   30 км е до Хасковските бани, няма как да стане, а и водата ще загуби температурата си. Има подгряващи системи, които ще се ползват през зимата. Идеята е добра и дано се получи.
  • 5
   12
   123
   1 0
   16:27, 10 фев 2020
   Навремето го мислеха с топла мин. вода от Меричлери... леко радиоактивна :)
   Добра е идеята, ама като знам че ще се напълни с мангусти и ми се отщява...
  • 6
   Ощ
   Още
   2 0
   11:02, 11 фев 2020
   Още ли ги търсите тезе пари? Гербери, само крадете. Ето сега помогнете на кмета-лъжец! Цецо му даваше, ами сега. Пишман -доктора да помага сега. Автогара, туй -онуй, пък и кой взе онези хилядарки?

  Хороскоп за 10.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Пестете енергията си и не се захващайте с нови дела. Ще овладеете конфликт на работното място, породен от недоразумение или нечие желание за показност. Пазете силите си за моментите, в които е нужно да сте борбени и самокритични едновременно. Предстоят ви важни срещи, от представянето ви ще зависят следващите ви проекти.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се вълнувате повече от присъствието на човек, който не крие чувствата си към вас. Може би това означава нова любов или дълготрайно приятелство. Във всички случаи ще се насладите на близостта си. Доволство от постигнатото ще споходи и деловите представители на знака, предстоят им бързи реализации.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Жаждата ви за пътешествия ще ви постави в условия да избирате между две възможности. Затрудненията ви ще се от любознателен характер, по отношение на финансите си не се притеснявайте. Професионалните ви проекти и намерения ще ви срещнат с подходящите хора, с които да ги осъществите.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Предстоят ви задължения, които едва ли ще са ви по сърце. Приемете го като предизвикателство и мислете за това какво бихте правили в свободното си време. Среща със стар, но добър приятел ще разнообрази деня ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Не бъдете прекалено мнителни към близките си.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Дори да са възможни несполучливи професионални контакти днес, не се отказвайте. Това само ще ви покаже, силата ви е в самостоятелните изяви. В интимните си отношения с партньора се доверете на взаимността и зачитане на другия. Днес това ще е особено наложително. Здравето ви изисква повече внимание, като не пренебрегвате съветите на специалистите.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  За да се избавите от неудовлетворението, което изпитвате напоследък, се захванете сериозно с работата си. Периодът е подходящ за сключване на сделки със значителни материални придобивки за вас. Бъдете по-смели, отстоявайте интересите си и ще се справите. Ставащото е знак за идващи успехи и завоевания на нови позиции.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Израстването в кариерата и бизнеса изискват да сте поне на нивото на конкуренцията. В тази връзка днес ще заложите на обучението и повишаване на квалификацията си, и бъдете сигурни, че времето ви няма да е загубено. Предпазвайки се от изкушения, ще вървите напред. Приятелска среща.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Променете отношението си към случващото се и живейте с положителна нагласа, за да получите удовлетворение от работата си. Поставяйте си непосредствени задачи и проявете постоянство в преследването на дългосрочните си планове. Резултати от интервю за работа ще ви направят фаворити, бъдете готови.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес много зависи от способността ви да се приспособявате. Не прекалявайте с ласкателствата и бъдете по-сдържани в отношенията си с непознати. Прекомерната ви чувствителност може да ви изиграе лоша шега. Не взимайте на сериозно всяка хрумнала ви мрачна мисъл.
  10 юли 2020
  Последни новини