Общината ще търси 2-3 000 000 лева, за да превърне пустеещ имот в закрит плувен басейн

Изображение 1 от 2

    На днешното си заседание ОбС - Димитровград одобри изменение на част от уличната регулация и урегулиране на нов общински имот с конкретно предназначение „Комплексно обществено обслужване”.

    С тази си стъпка бе дадено началото за реализирането на амбициозния проект за изграждането на закрит плувен басейн в Димитровград. Съоръжението ще бъде насочено главно към подрастващите и ще може да посреща посетители целогодишно, като ще се превърне в база за развитие на плувен детско-юношески спорт в Димитровград. Идеята на кмета Иво Димов е проекта на сградата да позволява тя да се отваря, за да може басейнът да се ползва и през летните месеци.

    За да се осъществи идейният проект, тепърва общинарите ще търсят начини за финансиране на начинанието, което би струвало сумата от 2 500 000 - 2 800 000 лева, според предварителни разчети, заяви кметът Иво Димов.

    Общината желае да развива и района на спортен комплекс "Раковски", където в момента се намира открития плувен басейн на града, тенис-кортове и стадион, но теренът е държавен, а не общински. Проблемът със собствеността е поради юридически казус за отстъпено право на строеж в средата на 90-те години на заведение, намиращо се в рамките на спортен комплекс Раковски, поради което държавата не може да прехвърли собствеността на Община Димитровград.

    Търсим решение заседно с министерството на спорта, заяви Димов, но казусът е сложен и трябва време за да се намери решение. Друг проблем, който отново поради вида на собственост на комлекса е, че намиращият се там тенискорт, който е взет под наем, е с изтекъл договор и буквално функционира нерегламентирано. За да се реши проблемът, трябва Областният управител, като принципал на държавата, да направи необходимата процедура, за да обяви тенискорта на търг за отдаване под наем.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Дг
      Дг
      12 0
      15:38, 30 яну 2020
      Ако докарат и топла минерална водичка от Минерални Бани ще е много добре!
      • Ло
        локомотива
        13 -2
        16:06, 30 яну 2020
        Ще докарат стига да има хубави комисионни
    • 2
      Йо
      йокин
      3 0
      21:23, 30 яну 2020
      Предлагам,басейна,петък,събота и неделя,да не работи.
    • 3
      F
      f
      5 0
      21:54, 30 яну 2020
      Да не стане,като обещания,стадион,на същото място.!
    • 4
      На
      Наблюдател
      1 0
      15:13, 5 фев 2020
      30 км е до Хасковските бани, няма как да стане, а и водата ще загуби температурата си. Има подгряващи системи, които ще се ползват през зимата. Идеята е добра и дано се получи.
    • 5
      12
      123
      1 0
      16:27, 10 фев 2020
      Навремето го мислеха с топла мин. вода от Меричлери... леко радиоактивна :)
      Добра е идеята, ама като знам че ще се напълни с мангусти и ми се отщява...
    • 6
      Ощ
      Още
      2 0
      11:02, 11 фев 2020
      Още ли ги търсите тезе пари? Гербери, само крадете. Ето сега помогнете на кмета-лъжец! Цецо му даваше, ами сега. Пишман -доктора да помага сега. Автогара, туй -онуй, пък и кой взе онези хилядарки?
    Последни новини