Спорт според кръвната група

За да бъдем винаги в добро здраве
Когато се стремим да отслабнем и поддържаме здравословно тегло, най-напред обръщаме внимание на начина на хранене. Съобразяваме избора на храна с нашите предпочитания, нужди на тялото, както и кръвната ни група. А знаете ли кои активности са подходящи за вашия тип кръвна група?

Нулева кръвна група

Ако вашата кръвна група е нулева, то за вас би била подходяща интензивна програма за упражнения. Може да пробвате кардио активности като бягане, каране на колело, плуване, бойни изкуства, кросфит. Ако сега започвате своята спортна рутина и тези предложения са ви твърде интензивни, опитайте с ходене на пътека или в парка.

Започнете с умерени темпове, след което постепенно забързайте. Основното, което прави ефективността на тренировката при хората с нулева кръвна група е повишена сърдечна честота, която играе ключова роля за намаляване на стреса, балансиране на вашите емоции и свалянето на излишните килограми.


Кръвна група А

За хората, които са родени с тази кръвна група, най-добрите активности са тези, които могат да им донесат релаксация, разтоварване от негативните емоции, но да бъдат с умерено или ниско темпо, като тай-чи, аеробика и йога. Въпреки че тези успокояващи упражнения са най-добри, това не означава, че не можете да пробвате и нещо по-интензивно.

Важно е активността, която ще изберете да не ви натоварва емоционално. Силно състезателните спортове, които напрягат тялото и ума ви, ще ви стресират повече. Стремете се най-напред да тренирате дишането си и след това мускулите си. Когато свикнете с този модел на дишане, ще помогнете на мускулите си да се освободят от напрежението и да ги тонизирате чрез движение, основано на гъвкавост.

Кръвна група B

Ако вашата кръвна група е В, то подходящата спортна рутина е тази, която е баланс между интензивните упражнения за кръвна група 0 и релаксиращите, които са идеални за тип А. Ако сте решили да тренирате 5 пъти седмично например, може да направите 3 пъти по-интензивни тренировки и 2 дни с по-релаксиращи. Може да пробвате с плуване, джогинг, йога.
Какъвто и модел да изберете, комбинирайте така упражненията, че да имате такива с по-висока интензивност и други, с които да балансирате ума и тялото си.

Кръвна група тип АВ

Хората с кръвна група AB обикновено носят характеристиките на тип А и тип В. Подобно на група А, родените с АВ ще могат да се освободят от стреса практикувайки медитативни активности. Но от време на време им се иска и нещо по-динамично от активностите на група В.





 

Източник: http://puls.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини