5 °C

Прекратиха обществената поръчка за електробуси и зарядни в Хасково

Прекратена е обществената поръчка за доставка на електробуси в община Хасково. Това гласи решението на Йордан Панев - управител на общинско предприятие "Тролейбусен транспорт".

Процедурата бе открита на 31 декември 2019 г., но е прекратена заради открити нарушения. Подадена е жалба на 28 януари 2020 г. от "Българска автомобилна индустрия" ЕАД в Комисията за защита на конкуренцията с искане за отмяна на обществената поръчка заради допусната дискриминация при оценката на един от критериите за възлагане, посочен в методиката за определяне на комплексната оценка на офертите. В техническата спецификация в поръчката било посочено, че електробусите могат са с един или два тягови двигателя, което необосновано ощетява участниците в поръчката, които евентуално биха предложили електробуси с един тягов двигател. Именно заради това поръчката е прекратена. Тя предвиждаше избор на фирма за доставка на 5 нови електрически автобуса и 6 зарядни станции, както и изграждане на необходимата инфраструктура за електрозахранване.

Предвиждаше се общият размер на инвестицията да е 6 млн. лв., като Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) осигурява близо 5 млн. лв.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  On
  One Euro man
  37 -3
  20:09, 17 фев 2020
  Хвала на общинската администрация в Хасково в лицето на кмета Станислав Дечев и на неговия екип от експерти за така компетентно подготвената техническа спецификация.
  Какъвто кмета и експертния му екип, такава и техническата спецификация на обществената поръчка, обратното на острото
 • 2
  Се
  Сега кво
  31 0
  20:24, 17 фев 2020
  Напънал се екипа от експерти и изакали едно голямо нищо.
 • 3
  Къ
  къде са мангите
  11 0
  21:32, 17 фев 2020
  и сега къде ше идат мангите от тоя проджект""?> нова поръчка ше има ли
 • 4
  Ха
  Ха такааа
  9 -3
  00:42, 18 фев 2020
  Прокуратурата заработи и взе да ги хваща страх да го карат през просото.
 • 5
  Пр
  Правоверен от ГРОБ/ДПС
  12 0
  00:58, 18 фев 2020
  Конкурса е само за Правоверни :)))
 • 6
  Шо
  Шофьор
  10 0
  07:51, 18 фев 2020
  Оправете пътища,тротоари ВиК...
 • 7
  N3
  n3rd
  9 -2
  08:32, 18 фев 2020
  жалка община , жалки хора , жалък град
  • Ха
   Хасковлията
   2 -5
   08:51, 18 фев 2020
   Жалък ник, бих казал!
 • 8
  Ян
  Янков
  14 -2
  08:50, 18 фев 2020
  Не бе хора, не е прекратена заради нередовна документация.
  Прекратена е, защото Сервитьорчетата нямат нагласен човек за тази схема.
  Сега ще "преработят" документацията, а през това време,ще намерят някой "наш човек" , да спечели "честно" тази обществена поръчка!
  Нищо ново под Хасковското слънце!
  Хубав ден на всички!
  И , усмихвайте се ! :-)
 • 9
  А.
  А.А
  0 0
  21:26, 18 фев 2020
  1 ел.бус + 1 зарядна станция =1 милион?

Хороскоп за 02.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Срещате неочаквани трудности в работата си. Грешки на ваши колеги усложняват задачата ви и ви създават допълнителни ангажименти. Това обаче едва ли ще се отрази на доброто ви настроение, което днес изглежда непоклатимо. Инвестирани неотдавна средства ви носят първите дивиденти. Перспективите в тази насока са много добри.
02 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е днес да се почувствате неуверени в някое свое действие, но не бива да позволявате това да диктува поведението ви. Добре ще е ако споделите притесненията си със свой близък и чуете и неговото мнение. В личен план сте доволни от отношението към вас. Не изпитвате трудности в общуването си с различни хора, което ви прави доста популярни на място на което попадате.
02 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добри възможности се откриват пред онези от вас, които си търсят работа. Вашите способности ще бъдат достойно оценени и това значително ще повиши самочувствието ви. Трябва повече да вярвате в себе си и в късмета си.
02 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса, одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
02 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В общуването си с другите създавате приятна атмосфера. Ще се справите с предизвикателствата на работното място, каквито и да са те. Не поставяйте под съмнение факт, в който вече сте се убедили. Служебен разговор ще подобри настроението ви и ще направи бъдещето да изглежда по-добро.
02 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Динамиката на деня ще повиши емоционалната ви възбудимост, което може да се отрази неблагоприятно на отношенията и работата ви днес. Запазете добрия тон и аргументирано излагайте тезата си, от това ще зависят успехите ви. Модерното ви мислене и излъчване допълнително ще благоприятстват изявите ви.
02 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще споделите намеренията на човек от обкръжението си и заедно ще се насладите на компанията си. Сродната ви енергия ще направи и повече, възможно е успешно сътрудничество, нова любов или друго хубаво изживяване. Отпуснете се и мислете позитивно. Бизнесмените ще се поздравят с финансови придобивки.
02 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Настоятелно ще занимавате околните с личните си вълнения. Повечето от тях са въображаеми, затова не се учудвайте, ако околните не разбират за какво говорите. Ще бъдете полезни на близък, който има проблем, и вие бихте могли да му бъдете полезни. Покупка на ново жилище или отдаване под наем ще обсебят вниманието на някои от вас.
02 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес се посветете на нещата, в които сте силни и ще спечелите. Имате всички предпоставки за успех, както и за прозорливо вникване в бъдещите си реализации. Включете в работата си и хора, на които разчитате и може да им се доверите. Заедно ще постигнете по-бързо напредък.
02 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените на работното място могат да събудят у вас различни чувства. Учете се от всичко и не спестявайте добри думи за хората около себе си. Фактите ще бъдат по-силни от всеки опит да омаловажат приноса ви към конкретно събитие и ще ви помогнат да осъзнаете по-добре мястото си.
02 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
02 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Прекалено много прибързвате в действията си днес, което може да въвлече в погрешна посока. Ако навреме се осъзнаете и започнете да се вслушвате в съветите на околните, едва ли ще има нещо, което да ви притесни. Налага ви се да се борите с твърдоглавието на ваш роднина, но в крайна сметка с много такт и разбиране ще успеете да се справите.
02 апр 2020
Последни новини