В Китай издирват всеки с температура или кашлица, Русия забрани влизането на китайци

Провинция Хъбей обяви, че ще приложи още по-драстични мерки за издирване на пациенти с температура, съобщи Синхуа.

Властите на Хъбей ще проверяват данните за всички пациенти с температура, посетили лекар от 20 януари насам. Ще се проверяват и случаите на пациенти, купили без рецепти медикаменти срещу кашлица и температура както на място в аптеките, така и онлайн. Откритите хора ще бъдат прегледани и ако е необходимо поставени под карантина или хоспитализирани.

Русия обяви, че забранява влизането на руска територия на китайски граждани считано от 20 февруари, предадоха световните агенции. Това е нова драстична мярка, целяща да спре разпространението на коронавируса, отбелязва Франс прес.

"Влизането на китайски граждани през руските държавни граници се преустановява временно от 20 февруари за командировки, частни пътувания, пътувания с цел учение или туризъм", заяви Татяна Голикова, вицепремиер, отговарящ за здравеопазването в руското правителство.

На 20 февруари в 9:03 часа заразените са 75 199, от тях 74,186 са в континентален Китай.

Covid-19 е отнел живота на 2,006 души. Броят на оздравелите е 14 560. 

542 са потвърдените други случаи, като на картата те са посочени в Япония, където под карантина бе круизният кораб "Diamond Princes". След 14 дни в изолация стотици пътници напуснаха лайнера, поставянето под карантина на който не успя да спре разпространението на коронавируса сред тях и сред екипажа.

Коментари в сайта

Последни новини