Дръпнаха кепенците на Лафките в Димитровград

    За затваряне на обектите на веригата „Лафка” се говори от края на миналата седмица, а от вчера павилионите на веригата, предлагала до скоро хазарт, алкохол, цигари, пакетирани хранитиелни продукти и печатни издания, бяха затворени.

    В понеделник наша проверка не откри отворена будка в Димитровград, като всички обекти бяха заключени със залепена заповед на входните врати, гласяща "Съгласно Заповед на изпъннителните директори, обектът е временно затворен! При въпроси, моля обърнете се към отговорния за обекта МР." Заповедта е подписана от изпълнителните директори на "Лафка марект" АД, Цветан Нейчев и Виктор Налбантов.

    Информацията за затварянето на павилионите е тръгнала първо от близък до Валери Симеонов бургаски сайт, оповестява Offnews.bg

    На официалния сайт на "Лафка марект" АД, под мотото на компанията "Навсякъде когато ти потрябва", е публикуван следният текст:

    Влезлите в сила на 21.02.2020 г. нови рестриктивни законови ограничения в областта на лотарийните игри и въвеждането на държавен монопол водят до значителен спад в продажбите в търговската мрежда на "Lafka" и до практическа невъзможност за нормалното функциониране на дружеството.

    Поради тази причина "Лафка маркет" АД преустановява оперативната си дейност.

    Дружеството разполага с достатъчно финансов ресурс за погасяване на своите задължения в най-кратки срокове.

    Съобщението е подписано  с думите Ръководството на "Лафка маркет" АД.

    По информация на haskovo.net, павилионите на "Лафка" в Хасково са запечатани посред нощ в събота срещу неделя. Това са заявили работещите в обектите. Идвайки на работа в неделя сутрин, те установили, че вратите на будките са запечатани.

    Работещите са заявили, че предварително не са били уведомени официално за затварянето на павилионите. Те се ядосваха, че в обектите са останали и личните им вещи, до които нямат достъп.

    Версиите за бъдещо на павилионите са няколко, от това за фалит на веригата, до временно затваряне на обектите до преструктуриране на дейността. Но от съобщението на ръководството на компанията тълкуваме, че без хазартните игри, забранени от държавата, павилионите нямат бъдеще.

    На територията на Димитровград се намират 20 обекта под логото на "Lafka", което означава че поне 40 души остават без работа, ако павилионите не отворят врати. От своя страна, разкриването на Лафките остави преди време без хляб други малки търговци, занимаващи се с разпространение на вестници и цигарени изделия, след тяхното отваряне на триторията на града.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ал
      Ало Божков съм
      10 -1
      12:33, 24 фев 2020
      Лавките са първи. Сега е ред на НОВА ТВ , а след нея и на казината. За се гъбаркате с мене
    • 2
      Дг
      Дгд
      12 -2
      12:45, 24 фев 2020
      Айде марш! Изяждаха и последните пари на бедните и на пенсионерите.
      • Хр
        Хрм
        10 -3
        13:05, 24 фев 2020
        Бедните и пенсионерите насила ли са ги карали да харчат парите си там ?
    • 3
      Ра
      Рали
      15 0
      12:50, 24 фев 2020
      Нормално ли беше на всеки 100 метра да има или Лафка с талончета , или игрална зала.Някой броил ли ги е в нашия град колко са.Че ние сме Лас Вегас на Южна България.
    • 4
      На
      Наблюдател
      7 -1
      16:06, 24 фев 2020
      Не само билетите бяха проблем, а също цигарите и алкохолът. Последните не трябва да бъдат на видно място, където минават деца и ученици. Консерватизъм трябва, за да се оправим, а не либерализъм. Сега ще се направят повече павилиони на тотото и пак ще търкаме билетчета, но, надявам се, процент от печалбите да отива за ученическия спорт и отдих.
      • Дг
        Дгд
        5 0
        00:49, 25 фев 2020
        Абе човек, срещу Лафка работят лихвари. В центъра на града. Хората ходят при тях, вземат заеми и обменят валута. Пред очите на полицаи и управляващи. В Димитровград. Какво повече от това? Кажи ми.
    • 5
      12
      123
      5 -1
      18:41, 24 фев 2020
      Как ще ви запечатват будките без вас?чупете катинарите и вземайте каквото можете ,че пари няма да видите поне стока да ви покрие заплати и 1500лв гаранция.чупете и да не ви пука Лафка е обявила фалит и нищо не могат да ви направят.никой не знае какво е останало от стоката в момента.
    • 6
      Йо
      йокин
      0 0
      16:39, 26 фев 2020
      Като нема,билетчета,от ква стока,ши избиват?То там друго не вървеше,освен сутрин,някой да си вземе,кафе,цигари.
    Последни новини