15 ученици от Гимназията по туризъм със сертификати EUROPASS

    15 ученици от ПГ по туризъм „Александър Паскалев“ получиха официално сертификатите си от участието в международна лятна практика. Директорът на училището Пенка Георгиева благодари за усърдната работа на бъдещите ресторантьори и хотелиери и им пожела да прилагат наученото по време на практиката на испанския остров Тенерифе. На валоризационната конференция младежите получиха по няколко важни международно признати документа, които ще им помогнат за бъдещата им професионална реализация. Това са Europass – мобилност на български и на английски език, удостоверяващ придобитите професионални умения, сертификат от испанските партньори и от работодателите за успешно проведената практика.

    Международната ученическа практика е по проект „Бъдеще“ на програма „Еразъм +“, реализиран съвместно със сдружение „Брейн груп“, от което гимназистите също получиха сертификат. Връчени им бяха и удостоверения за професионално обучение.

    Практиката на остров Тенерифе е сред най-желаните от възпитаниците на хасковската Гимназия по туризъм. Училището изпраща свои ученици да трупат знания и опит на екзотичния остров всяка година. В свободното си време те имат възможност да се запознаят с културата и традициите на Канарските острови. Всяка година участниците в практиката посещават и двата най-големи парка на острова – Сиам парк, известен с водните си атракции, и Лоро парк, където наблюдават растения и животни. При подготовката си за пътуването учениците изучават испански език.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини