Google удари стотици Android приложения в Play Store

Google премахна почти 600 "разрушителни" приложения за Android от Google Play Магазин и банна техните програмисти в последните си усилия да се преустанови в мобилната рекламна измама. Правилата на Google не позволяват реклами, които се показват, когато дадено приложение не се използва, или които подвеждат потребителите да кликват върху реклами по погрешка.

Компанията казва, че определя рекламите с прекъсвания като "реклами, които се показват на потребителите по неочаквани начини и се намесват в използваемостта на функциите на устройството", като например реклама на цял екран, която се показва по време на телефонно обаждане или при използване на приложения за навигация.

Повечето от намерените в нарушение приложения са направени от разработчици, базирани в Китай, Индия и Сингапур, и по-голямата част от тях бяха насочени към англоговорящите потребители.Това не е първият път, когато Google предприема този вид действия срещу разработчиците, въпреки че днешните действия се оказаха най-голямото им разследване на извършителите на измами досега.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини