Стотици мартеници в базара в Областна администрация в подкрепа на Михаела

  Стотици мартеници бяха изложени в благотворителния базар в Областна администрация в помощ на Михаела от Димитровград, страдаща от Сарком на Юинг.

  Мартениците са подредени на щандове във фоайето на държавната администрация в Хасково. Те са изработени от ученици, деца и възрастни от общо 19 училища, детски градини и читалище от цяла Хасковска област. В инициативата се включи и хасковлийката Магдалена Димитрова, която преди се е занимавала с продажба на мартеници.

  Тази сутрин базарът бе открит официално от областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. Тя благодари на всички, които са станали съпричастни с благотворителната инициатива, изработвайки красиви мартеници. "Надявам се да съберем достатъчно средства, за да може да се сбъдне една мечта на едно семейство - тяхното дете да се усмихне. Също се надявам, че със всяка една мартеничка, която вържем и ще наречем за здраве, да отправим и послание към Михаела - да бъде щастлива, да бъде здрава и да върнем усмивката на нея и на нейното семейство", каза д-р Здравкова.

  Междувременно се проведе импровизиран конкурс, за който децата бяха направили по една голяма мартеница, представляваща емблема на тяхното училище. На първо място бе класирано ОУ "Христо Ботев" в хасковското село Долно Големанци. Мартеницата на децата и преподавателите им символизира двата вековни дъба пред училището. Второ място е за ОУ "Христо Ботев" в село Войводово, а на трето място бе ПГТ "Александър Паскалев" в Хасково. Те получиха подаръци и икони, които са изработени благотворително от дете. Награди получиха всички участници в базара.

  Музикални поздрави отправиха малчугани от 22-ра детска гради "Звънче" в Хасково.

  На откриването на базара присъстваха зам.-областният управител Митко Петров, тримата зам.-кметове на Хасково Динко Тенев, Мария Вълчева и Танер Емин, секретарят на общината Пламен Лечев, представители на институции, деца, родители, гости. Всички присъстващи откупиха по една или няколко мартеници, давайки своята лепта в подкрепа на 7-годишното момиче, което вече 6 години се бори с коварното заболяване.

  Базарът ще продължи до 28 февруари. В продължение на три дни вратите на държавната администрация ще са отворени за всеки, който иска да подкрепи благотворителната кауза и да помогне за лечението на Михаела.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ба
   Бай Иван Лонгура
   3 -2
   14:01, 26 фев 2020
   А Бойко кога ще подкрепим-- събрал съм хиляди КАПАЧКИ и ще ги изсипя пред Общината
   • Ви
    Видими резултати
    3 -2
    14:04, 26 фев 2020
    много видими. обаче слепците много. по избори ходят за гъби

  Хороскоп за 03.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
  03 апр 2020
  Последни новини