Програма по отбелязване на Националния празник в Асеновград

Тържествената програма по повод празника ще започне на 27 февруари с урок по родолюбие "142 г. свободна България" в ОУ "Петко Каравелов". Същия ден в Градска библиотека "Паисий Хилендарски" доц. Тонка Василева ще представи книгата си "Незаличима диря. Съдбата на малоазийските българи".

В петък, 28 февруари, отново в библиотеката ще се проведе открит урок на ученици от ПГ "Цар Иван Асен II". Темата на урока ще е "150 г. от учредяването на българската екзархия". В 17:30 ч. пак там ще бъде открита изложбата "Мила Родино, ти си земен рай" на Представително детско ателие "Пъстроцвет", с худ. ръководител Георги Коройчев.

Националният празник 3 март ще започне в 11:00 ч. с отслужването на панихида в храм "Свети Димитър" в памет на загиналите за освобождението на България и поднасянето на цветя на гроба на прапоршчик Вишняков.

В 11:30 ч. на площад "Акад. Николай Хайтов" ще бъде изпълнен военен ритуал по издигане на националния флаг на Република България. Слово ще произнесе кметът на общината Христо Грудев. ФА "Тракия" ще зарадва всички с фолклорен спектакъл "Майка България".

Празничният ден ще завърши с "Обичам България" – концерт на Музейната музикална школа с участието на вокален клас с ръководител Веси Пашалиева, ТФ "Феникс" с ръководител Борислава Гърбева и ДФ "Розова долина" - Карлово с ръководител Велина Иванова. Концертът ще е с начален час 17:30 в Градската библиотека..

През целия ден музейните сгради в града ще са с отворени врати за всеки, който желае да ги посети.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини