Езиковата с две купи от Общинското първенство по хандбал за ученици

    Ясни са победителите в Общинското първенство по хандбал за ученици, провело се в зала "Вълчо Даскалов" в спортен комплекс "Спартак" в Хасково.

    В ученическите игри участваха деца и младежи, разпределени в три възрастови групи за момчета и момичета, юноши и девойки.

    При най-малките момичета, от 5 до 7 клас, участваха два отбора. Възпитаниците на ОУ "Св. Иван Рилски" се наложиха с 19:9 гола над ОУ "Любен Каравелов". При момчетата в същата възрастова група победител е отборът на СУ "Васил Левски". Тимът записа две победи - срещу учениците от "Св. Иван Рилски" с резултат 14:12 гола, които останаха на второ място и срещу възпитаниците на ОУ "Любен Каравелов" с резултат 10:5 гола, които останаха на трето място.

    Във възрастовата група на учениците от 8 до 10 клас участваха само два отбора юноши. Победител е тимът на ПГДС "Цар Иван Асен II", който надделя над ПГМЕТ "Стойчо и Кица Марчеви" с резултат 14:13 гола.

    В надпреварата при най-големите, от 11 до 12 клас, учениците от Езиковата гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" спечелиха шампионските купи - и при юношите, и при девойките. Момичетата се класираха на първо място след убедителна победа над ПГДС "Цар Иван Асен II" с 22:13 гола. Юношеският тим на Езиковата победи два съпернически отбора - ПГМЕТ "Стойчо и Кица Марчеви" с 9:3 гола и ПМГ "Акад. Боян Петканчин" с 14:5 гола, като учениците от двете победени школа останаха да спорят за второ и трето място. В решителния двубой ПМГ се наложи с 8:4 гола над ПГМЕТ.

    Победителите от това първенство ще участват в състезание на областно ниво, в което ще играят най-добрите отбори от общинските първенства в региона.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Св
      Свидетел
      2 0
      18:17, 27 фев 2020
      Във възраст 5 - 7 клас отборите са три и не момчетата, а МОМИЧЕТАТА станаха първи. Много некадърно и неподготвено написана статия.
    Последни новини