Откриха две изгубени малки деца край Йерусалимово след мащабно издирване

Изображение 1 от 4

    Братче на 5 г. и сестриче на 4 г. са били издирвани цяла нощ, като на крак са били всички полицейски служители от Свиленград и Любимец, пожарникари и полицаи от ГПУ-Свиленград, две служебни кучета и преносима термовизионна камера.

    Действията по издирването са под наблюдението на Районна прокуратура – Свиленград. 

    Децата са се изгубили вчера, след като тръгнали към сметището, намиращо се между с. Георги Добрево и Любимец. Те живеели с родителите си в къща в с. Георги Добрево. Децата били придружавани от по-големия си брат на 11г. Докато тършували на сметището, децата се гонили и се загубили в близката гориста местност. Сигнал за изчезването им подал 16-годишен техен роднина. През това време майката на децата, която полагала грижи за тях, заедно с бащата, били в с. Момково, а 11-годишния брат се прибрал в селото след като не успял да ги открие.  

    Незабавно е създадена организация по установяването и издирването на децата, в която са участвали всички полицейски служители от Свиленград и Любимец, пожарникари и полицаи от ГПУ-Свиленград. Издирването е продължило цяла нощ с помощта на две служебни кучета и преносима термовизионна камера

    Тази сутрин около 8 часа, децата са намерени в гориста местност в любимешкото с. Йерусалимово във видимо добро здравословно състояние.

    Днес те ще бъдат обстойно прегледани в местната болница. За случая ще бъдат уведомени социалните служби, по случая в РУ Свиленград е образувано бързо производство по чл.182 ал.1 от НК- срещу родител, оставил малолетните си деца без надзор и достатъчно грижи, и с това създал опасност за тяхното физическо развитие.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      12
      12345
      5 0
      12:22, 12 мар 2020
      Сега кой ще плати за операцията по издирване на патладжаните????
    Последни новини