0 °C

Задържаха 40-годишен, пребил до смърт близък заради счупен прозорец

40-годишен мъж е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост в резултат на нанесени две средни телесни повреди, съобщиха от прокуратурата.

До момента е установено, че обвиняемият А.М. бил зет на жената на починалия С.М.

На 8 януари 2020 г., двамата първоначално се скарали в дома на зетя. Арестуваният обвинил покойния мъж, че му е счупил с камък стъкло на прозорец на дома му. Той обаче отричал. По-късно обвиняемият отишъл в дома на С.М. и поискал от него да му даде 200 лева за ремонт на прозореца. Покойният вече мъж отказал и отново му обяснил, че не е повредил стъклото. Обвиняемият А.М. се ядосал и започнал да го удря с юмруци по главата и тялото, съборил го на земята и му нанесъл силни ритници, като му причинил – тежки гръдна и белодробна травми. По-късно пострадалият е бил приет в болницата в Хасково, като на 17 февруари 2020 г. е подал сигнал в полицията за побоя.

Първоначално в Районна прокуратура – Димитровград по случая е било образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда. На 9 март 2020 г. по делото е получено уведомление, че пострадалият С.М. е починал, като от съдебномедицинската експертиза е установена причинно-следствена връзка между настъпилата смърт и нанесения побой. От 10 март 2020 г., досъдебното производство е прието по компетентност в Окръжна прокуратура – Хасково.

Обвиняемият А.М. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини