Пуснаха под домашен арест обвинения в отцеубийство Ангел

Ангел Георгиев, който е с обвинение за убийството на баща си, е пуснат под домашен арест с решение на Пловдивския апелативен съд.

Първоначално 27-годишният мъж беше задържан под стража с решение на Окръжен съд – Хасково.

Мъжът беше задържан след домашен скандал с баща си на 23-ти март. При него той причинил увреждания на родителя си. Пострадалият беше откаран в болница, където по-късно почина.

Георгиев бе задържан с обвинение за умишлено умъртвяване на родителя си.

Мярката му сега е изменена след като апелативните магистрати са преценили, че не споделят мотивите на Хасковския окръжен съд. Въпреки че има минимални доказателства, сочещи за съпричастност на обвиняемия към деянието, в което е обвинен, те не подкрепят становището от Хасково.

Съдът е приел, че с оглед чистото съдебно минало на Георгиев и добрите му характеристични данни, не съществува опасност при по-лека мярка той да се укрие и да извърши друго престъпление. Съгласно чл. 16 от НПК обвиняемият се счита за невинен до завършване на наказателното производство с влязла в сила присъда, добавят магистратите. С тази мотивация той е пуснат под „домашен арест“. Заради честите му пътувания до Германия обаче, Съдът му е наложил забрана да напуска страната.

Определението на Пловдивския апелативен съд окончателно.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ня
    Някой
    22 -2
    16:25, 6 апр 2023
    Браво на българското правосъдие! Няма такава държава....
  • 2
    Ма
    Май не е той
    2 -2
    11:17, 7 апр 2023
    Нещо май няма доказателства Вие вече го осъдихте.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини