На петък, 13-ти, Неделния пазар осъмна затворен и под охрана заради Коронавируса

Изображение 1 от 5

    В петъчната утрин Неделния пазар осъмна с дръпнати кепенци, охрана на подстъпите към пазара и полицейски патрул следяха за спазването на забраната за работа на най-голямото открито тържище в Южна България.

    Затварят Неделния пазар заради коронавируса

    Припомняме, че тази седмица Общинският оперативен щаб, във връзка с регистрираните случаи на COVID-19, взе решение Неделния и Авто пазара да останат затворени за неопределено време, поради пандемията на вируса.

    Служители, охраняващи подстъпите до пазара, коментираха, че единични търговци все пак са идвали до пазара, кой да провери дали забраната е в действие, кой да си вземе някаква стока от търговския си обект. В същото време полицейски автомобил патрулираше в района на хилядите търговски обекти за да гарантира, че те ще останат затворени. Ръководството на пазара, в лицето на Ангел Колев коментира, че от вчера обикаля по пазара и предупреждава тези, които се явяват на територията му, че пазара няма да работи до второ нареждане от Общинския оперативен щаб.

    България пред извънредно положение, готовност за затваряне на училища и обществени обекти, принудително изолиране на заразени с вируса

    В полунощ министър председателят на Република България обяви, че днес ще се внесе в народното събрание гласуване на решение за обявяване на извънредно положение на територията на стараната и очаква то да бъде подкрепено от всички политически сили. С въвеждането на извънредно положение, ще бъдат дадени повече пълномощия на силите на реда за принудително изолиране на доказано заразени граждани с новия вирус, които не спазват предписаните карантинни мерки. Ще се дадат повече пълномощия на местните власти за затваряне на училища и обществени обекти, с цел да пресичане на разпространението на вируса. Очаква се оперативният щаб да разпише мерките за ограничаване свободното движение на хора в страната и забрани за влизане на хора от зони с висока зараза.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Т
      Т
      2 -1
      09:21, 13 мар 2020
      Другите петъци не се различаваха от днешния, само липсват продавачите.
    • 2
      Ло
      локомотива
      10 -2
      09:46, 13 мар 2020
      Абе имаше един много отворен дето щеше да отваря и не му пукаше от глоби,дали е отворил човека че много ми е притеснено.
    • 3
      Аа
      Ааа
      6 -5
      10:15, 13 мар 2020
      Супер, малко спокойствие от тая цигания
    • 4
      Дг
      Дгд
      4 -4
      10:29, 13 мар 2020
      Има отворена маса на ъгъла!
    Последни новини