Родители масово изпразниха димитровградските училища

Изображение 1 от 3

    Днес в Димитровград училищата бяха масово изпразнени от ученици. До това положение се стигна, след като сутринта МОН пусна съобщение, че поради извънредните обстоятелства с развитието на заболеваемостта с коронавирус и предпазването на разпространението, за днес, 13 март навсякъде, където няма грипна ваканция, учениците са освободени да не присъстват в училище по преценка на родителите. Информацията до родителите стигна, след като учениците вече бяха в час, и масово след 10 часа са започнали да прибират децата си.

    МОН извинява учениците от училище по преценка на родителите

    Съобщението на МОН провокира родителите на ученици да приберат своите деца от учебни занятия. Майка на ученик коментира, че така или иначе е била пълна глупост, че след обявената грипна ваканция до четвъртък тя не е била продължена до края на седмицата, а децата са трябвало да влязат в час за последните 2 дни от седмицата. На въпроса дали ще пусне детето си в понеделник, тя не бе категорична и каза, че следи медиите за обстановката в страната, а и няма идея какво ще се случва в понеделник.

    В учлилищата също не са на ясно какво ще се случва в началото на идната седмица и дали или колко ученици ще се явят в училище, коментираха учители. Повечето от анкетираните изразиха предположение, че в началото на следващата седмица децата няма да се завърнат в класните стаи, но никой не бе категоричен за това.

    България в извънредно положение за месец (обновена)

    Напомняме, че решението на МОН важи за днес, петък 13 март и дали ще има нова ситуация в началото на седмицата не е ясно все още.

    Съобщението на МОН:

    Поради извънредните обстоятелства с развитието на заболеваемостта с коронавирус и предпазването на разпространението днес, 13.03.2020 г., на всички места, където няма грипна ваканция в момента, учениците са освободени да не присъстват в училище по преценка на родителите.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини