Общината предприема действия по ремонтирането на стадион "Шипка"

"Всички твърдения, разпространявани в публичното пространство, че спортният обект ще бъде продаден или застроен, с променен статут или други подобни действия, не отговарят на истината", категоричен е зам.-кметът Стоян Димитров. "Желанието на ръководството на общината е стадионът да бъде запазен в пълната му цялост и да функционира именно като спортно съоръжение. Затова ще бъдат предприети мерки, за да може да се ползва по предназначение, доколкото е възможно", посочи той.

Общината отпуска немалка сума на футболния клуб, с решение на Общинския съвет, за поддръжка на съоръжението. И към момента намерението на местното ръководство е то да бъде обновено и ремонтирано така, че да стане привлекателно място за спорт и за наблюдаване на футболни срещи. "През последните 8 години на територията на обекта са изградени 2 допълнителни съоръжения, които са по частна инвестиция. Едното е футболно игрище, а другото – зала за тенис на корт. Категорично заявявам, че тази порочна практика ще бъде прекратена. На територията на стадиона няма да се разрешава повече застрояване под каквато и да е форма", заяви Димитров и допълни, че се планира извършване на ремонт на пейките, съблекалните и частично подновяване на терена.

Засега конкретни срокове за осъществяване на плановете не могат да бъдат посочени, тъй като всяко едно действие е предмет на обществена поръчка. "Знаете, че бе възложен един проект, надхвърлящ далеч рамките на пространството, което позволява обектът. Водим преговори с фирмата, изпълняваща проектирането. Налага се да прекратим договора, защото поръчката не отговаря на обема на възлагане. И парите, които се освободят – в размер на около 34 000 лева – директно смятаме да вложим в направата на седалки и обновяване на спортното съоръжение. Към момента стартираме процедура за избор на изпълнител за ремонт на всички общински обекти на територията на цялата община", уточни ресорният вицекмет.

Ремонтните дейности на стадион "Шипка" ще се извършат поетапно, в зависимост от ресурса, който община Асеновград може да отдели. Плановете са ремонтните дейности да стартират от местата за сядане: "Целта е да върнем обратно хората да гледат спортните мероприятия и постепенно да преминем към останалите неща. Същевременно и едновременно с това, не се отказваме от идеята си при изхода на Асеновград в посока село Боянци да се изгради тренировъчно спортно игрище и многофункционална спортна зала. Смятаме, че общината е достатъчно голяма и с доста население, поради което е нормално да има една или дори 2 такива спортни зали. Давам пример с община Перущица, която е близо 20 пъти по-малка от Асеновград, но има разполага с такова съоръжение", обясни Димитров.

По време на ремонтните дейности достъпът до стадиона няма да бъде ограничаван. След приключване на ремонта Общината, футболният клуб, стопанисващ съоръжението, и Общинският съвет ще обсъдят варианти за възлагане на охрана на обекта. За момента стадионът ще продължи да функционира по същия начина, както досега.

От ръководството на общината съобщиха, че възнамеряват да подадат сигнал в прокуратурата за публично разпространяване на невярна информация из социалните мрежи във връзка с твърдения, че има намерение за застрояване или разпродаване на земята, върху която е построен стадион "Шипка".

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини