Тръмп иска да даде по $3000 на семейство като част от стимулите заради пандемията

Преди няколко дни стана ясно, че администрацията на американския президент Доналд Тръмп готви мащабен пакет от стимули, за да предотврати негативния ефект на пандемията. Част от тази идея е да бъде изпратена финансова помощ на гражданите.

Финансовият министър Стивън Мнучин даде малко повече яснота върху това какво включва този план по време на интервю за Fox Business Network.

Една от централните идеи, които се обсъждат, е осигуряването на директни плащания за американците на обща стойност от 500 милиарда долара, като парите ще бъдат разделени на два големи транша.

"Първият от тях ще бъде по 1000 долара на възрастен и по 500 долара на дете. Така че за четиричленно семейство това прави 3000 долара", посочва Мнучин.

"Веднага след като Конгресът приеме това, ще можем да действаме през следващите три седмици. И след това, шест седмици по-късно, ако президентът запази извънредната ситуация, ще осигурим други 3000 долара на семейство", допълва той.

Ресорният министър обяснява още, че има план за осигуряването на 300 милиарда долара подкрепа за малкия бизнес, отбелязвайки, че ще има опрощаване на заеми за работодатели, които запазя своите служители на работа.

Други 200 милиарда долара ще бъдат използвани за други цели, като кредитиране за авиокомпании и други засегнати индустрии. Общо предлагания пакет от стимули възлиза на 1 трилион долара. Той предстои да бъде обсъден в петък.

Коментари в сайта (1)

  • 1
    По
    Порчо
    2 0
    19:14, 20 мар 2020
    А при нас Баце иска да вземе. Ама не по 3000, а колкото може повече!
Последни новини