Особеният проблем на сайта за разпространението на коронавируса в САЩ

През последните десетина дни стана ясно, че Verily - дъщерната компания на Google, се готви да пусне уебсайт, специално създаден за следене разпространението на коронавируса в САЩ.

Идеята е чрез него да се записват и следят провежданите тестове за коронавирус и да се води отчет за заболелите и проверените случаи.

Както можем да се досетим сами, става въпрос за събиране на невероятно количество изключително важни лични данни на, нека кажем просто... много американци.

Това подтикна петима американски сенатори да изпратят в сряда писмо с неудобни въпроси към Доналд Тръмп и централата на Google.

Те изискват повече информация и детайли за точния поток на данни и за начините, по които Google ще гарантира, че няма да има пробиви и че данните няма да бъдат ползвани за неетични цели или от трети лица.

Такова уверение едва ли ще дойде от Google обаче, тъй като компанията вече ясно обяви, че Verily споделя данните си със Salesforce в името на "доброто обслужване на клиенти", както и с "някои други трети компании".

От Google и Verily все още не са коментирали писмото официално.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини