Само фирми с изрядна кредитна история ще ползват държавната помощ. Преглед на печата

Мерки.

"Дума":

Само фирми с изрядна кредитна история ще ползват държавната помощ

От Българската банка за развитие повдигнаха завесата около условията, които ще трябва да изпълнят фирмите и компаниите, които ще кандидатстват за кредити от ББР. Само такива с изрядна кредитна история ще бъдат одобрявани за кредитите, обезпечени от Българската банка за развитие, стана ясно от думите на изпълнителния й директор Стоян Мавродиев пред БНТ.

Припомняме, че правителството реши да увеличи капитала на ББР с 500 милиона лева. Тези пари ще гарантират кредити за бизнеса.

Мавродиев обясни, че парите трябва да стигнат до малкия и средния бизнес. Важно условие е фирмите да са с изрядна кредитна история. От обезпечените кредити ще могат да се възползват както досегашни клиенти на банките, така и нови.

Измами.

"Монитор":

МВР предупреждава за нов тип измами

Възможни са опити за измама във връзка с противоепидемичните мерки, предупреждават от ОД на МВР-Сливен след получени сигнали за неизвестни лица, които пробвали да влязат в домове на възрастни хора под претекст, че трябва да осъществят дезинфекция.

От полицията напомнят, че поне на този етап общинската администрация не предлага подобна услуги, а дезинфекцията на входовете може да се организира само от домоуправителите или от самите граждани, живеещи там.

Хората трябва да са сигурни на 100 процента, че ако на вратата им позвънят непознати лица, оборудвани с предпазни облекла и уреди и настояват да дезинфектира помещенията вътре -това е опит за измама или друго правонарушение.

Добри новини.

"Сега":

15 от лекуваните българи пребориха коронавируса

Президентът обяви, че фирма е готова да дари на оперативния щаб система за проследяване на заразата и достъпните болници

15 от пациентите с коронавирус са изписани от болничните заведения, съобщи днес следобед шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Деветима от тях са с отрицателни проби. Шестима са в доста добро състояние и ще се долекуват вкъщи.

Общо 293 са регистрираните носители на коронавирус в момента. В тежко състояние са осем души - петима в "Пирогов", един в "Света Анна" и трима в Благоевград. Общо в болница са 99.

По думите на председателя на Националния оперативен щаб има двама полицейски служители, които са заразени. Те не са хоспиталзирани, тъй като нямат тежка симптоматика.

Поздравления.

"24 часа":

Борисов: Членството на Северна Македония в НАТО ще засили братските ни отношения

От днес Република Северна Македония е тридесетата страна-член на НАТО. Поздравявам нашите съседи с присъединяването към Северноатлантическия договор и очаквам вътрешните реформи в страната да продължат. Това написа премиерът Бойко Борисов в официалния си фейсбук профил по повод присъединяването на югозападната ни съседка към Алианса.

"Необходими са още резултати в укрепването на върховенството на закона, свободата на медиите, реформата на сектора за сигурност, както и привеждането на въоръжените сили към стандартите на НАТО", пише министър-председателят.

"Надяваме се, че съвместните дейности между нашите въоръжени сили в рамките на НАТО ще допринесат както за развитието на отбранителните способности и оперативната съвместимост, така и да помогнат за развитие на братските отношения между нашите две страни", отбеляза Борисов.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини