Монтираха термокамери на пунктовете ни по границата с Турция и Гърция

Изображение 1 от 5

  На граничните ни пунктове с Турция и Гърция- „Капитан Андреево” и „Капитан Петко войвода” вече има  монтирани термокамери. На пункта към Турция те са 14, а на този към Гърция-три. Камерите се обслужват от служители на РЗИ.

  Днес директорът на Главна дирекция ”Гранична полиция” направи инспекция на ГКПП „Капитан Андреево” във връзка с новата организация за придвижване на товарните автомобили към българо -турската граница

  „Мерките, които бяха взети от държавата и като организация, която беше направена с местната управа, дават резултат”, подчерта главен комисар Светлан Кичиков. Той информира, че камионите вече са в самия байпас и вървят нормално.

  За последните 24 часа през буферния  паркинг на бившето летище „Узунджово“ са преминали 600 автомобила.

  По думите му снощи на паркинга е имало само 39  товарни коли. Престоят им на паркинга е не повече от 3 – 4 часа. „Ние не ги санкционираме, но мисля, че е по -добре да бъдат на временния паркинг, отколкото да бъдат на магистралата, където създават предпоставки за пътни инциденти”

  Комисар Кичиков посочи още, че на  магистралата има тирове, чиито водачи са ги изоставили и са си заминали. За тях ще има санкции по Закона за движение по пътищата. 

  В този участък, за близо пет години, са станали 130 пътно транспортни произшествия, загинали са петима и 30 са пострадали, съобщи директорът на ОДМВР- Хасково старши комисар Ангел Цанков.

  Директорът на Гранична полиция заяви, че на Дунав мост има забавяне, но проблемът е от румънска страната. Северната ни съседка е въвела режим, подобен на нашия и обработката става по-бавно.

  На ГКПП - Кулата – на гръцка територия има колона от около 3-4 километра от товарни автомобили. Към момента на пункта работят шестима служители, изпратени са още двама за обработването на документите, но се забавя, тъй като всеки шофьор, които идва в България подпълва бланката от РЗИ, за да бъде карантиниран.

  „Смятам, че проблемът ще бъде решен в най-скоро време”, допълни още главен комисар Кичиков.  

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   А на Паркинга в Узунджово монтираха
   Прости Хасковски Заптиета - те мерят с език , нос и пръсти
   ...
   Ако бях Полицай щях да откажа да ходя на Узунджово , докато не се осигури адекватна дезинфекция , защитен периметър и защитни средства.
   Защото ако полицаите се заразят , първи ще изгорят техните семейства
   .....
  • 2
   Уш
   Ушев
   2 -1
   12:11, 29 мар 2020
   Не зная вие какво мислите, но според мен блокадата на градовете не е толкова за предпазване от заразата, колкото до събиране на информация за работещите фирми, брой работници, плащане на осигуровките, финансово състояние и най-вероятно за последващ рекет.
   • Не
    не е
    1 -1
    14:59, 29 мар 2020
    Страхуват се от Протести и Народен Съд

  Хороскоп за 03.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
  03 мар 2021

  Случаен виц

  Последни новини