Наложен е първият акт по Закона за здравето в Първомай

В Първомай е наложена първата глоба на нарушител на мерките, предприети за ограничаване на социалните контакти. Служители на полицията съставиха акт на мъж, който се е разхождал безцелно в градския парк.

 Той е един от 92-ата, които са глобени заради неспазване на Закона за здравето в Пловдивска област. Според предвиденото в чл.  209 А нарушителите на въведените мерки се наказват с глоба в размер на 5000 лв. В рамките на създадената организация за осъществяването на контрола по изпълнението на заповедта на здравния министър на територията на Пловдив са съставени и 65 протокола по чл. 65 ЗМВР,  с които лицата се предупреждават за отговорността, която се предвижда при неспазването на въведените ограничения.

Със заповед на директора на ОДМВР Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев от днес,  30 март, се спират отпуските на всички служители на дирекцията.  Целият  състав ще  бъде ангажиран да следи за стриктното спазването на противоепидемичните мерки в града и населените места в областта.

И към този момент в Първомай по високоговорители се призоват хората да не напускат домовете си. Ограничението да се излиза без основателна причина се налага във връзка с очаквания пик на заболяването през следващите две седмици. Като мярка за противоепидемична защита полицията апелира жителите на общината  да  напускат жилищата си само за основни нужди: закупуване на храна и лекарства, грижа за възрастни хора, по медицински причини и пътуване до работа. Срещи с приятели и близки, които не живеят заедно с вас да бъдат избягвани, защото в момента това може да ви накара да се почувствате по- добре, но в същото време да ви подложи на риск от зараза. Бъдете отговорни и се обърнете към семействата си и хората които обичате, за да бъдат предстоящите празнични дни светли!

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Коментари в сайта (11)

  • 1
    19
    1952
    15 -2
    09:54, 30 мар 2020
    Как да докажем,че не се разкарваме безцелно?
  • 2
    Дж
    Джони Уокър
    14 -3
    12:03, 30 мар 2020
    Всеки да си носи найлонова торбичка в джоба, така винаги може да се оправдае, че отива до магазина за тоалетна хартия.
  • 3
    99
    999
    19 -10
    12:50, 30 мар 2020
    В Първомай е пълен хаос, всички магазини работят и центъра е пълен с хора
  • 4
    Гр
    Гражданин
    13 -7
    13:11, 30 мар 2020
    Контрол трябва, контрол... Затваряйте всичко и си стойте вкъщи, стига сте обикаляли
    • Бе
      без контрол=произвол
      22 -5
      14:22, 30 мар 2020
      киде е Митката бе ? Той как ще докаже че не се разкарва безцелно, като точно това прави . Няма се никаква представа какво да прави в такава ситуация, горкия. А и с този компетентен антураж около него , само за едене, пиене и вечеринки с прартийните мурви
  • 5
    Ко
    Кой
    11 -6
    15:01, 30 мар 2020
    Кого са слобили? Ако този го стяга шапката, не корони, ни таласъми ще го вържат в къщи.Преиграват се работите и на хората им избиват чувиите
  • 6
    ??
    ???
    12 -2
    16:14, 30 мар 2020
    Актът има ли парично измерение и какво е то? А що е това Протокол? Къде са тези високоговорители в Първомай? А какво се прави за ограничаване на социалните контакти там , където това е все още позволено. Пред и в магазините, в аптеките, здравните заведения. Хората са без маски и др. предпазни средства и не се държат на нужното разстояние един от друг. Там ако се спрат Органите, не един , а десетки и стотици актове ще съставят.
  • 7
    Ха
    Хараламби
    6 -5
    19:01, 30 мар 2020
    А аз напоследък забелязвам, че с намаляване на трафика по улиците, шофьори масово не спират на стоповете по кръстовищата, разчитайки че никой няма да идва по другата улица.
    • Дж
      джонгата
      3 0
      10:12, 1 апр 2020
      Те по принцип цървулите със скъпи коли не спират на стоповете, особено на този да кашкавала. Преди няколко седмици един петфайндър за малко да ме отнесе, не само, че не спря, ами изобщо не намали на стопа....
  • 8
    Уй
    Уй
    13 -1
    20:24, 30 мар 2020
    точно така, пари и трябват на държавата за да отпуска безлихвени кредити......в резултат от новите мерки, ще бъдат спасени стотици човешки животи, но за сметка на хилядите после абонати на психиатрията и на тези на сърдечно съдовата хирургия!!!
  • 9
    Ка
    Карсман
    10 -1
    23:11, 30 мар 2020
    Сега вече имаме ,,вирос,,
    Вече живота няма да е същия,ще носим маски,ще пускаме sms ,ще си стоим вкъщи...РОБИ на новото време
Последни новини