Добро е здравословното състояние на двамата пациенти с коронавирус в ардинската болница

Общинският кризисен щаб в Ардиноза борба с СOVID-19 е в постоянна връзка с екипа от лекари от Могопрофилната болница за активно лечение в града под Белите брези, които се грижат  за двамата пациенти, заразени с коронавирус. Днес на поредното си заседание, кметът на общината инж. Изет Шабан и неговият екип проведоха онлайн телефонен разговор с управителя на здравното заведение д-р Гюнер Осман, както и д-р Адам Персенски и д-р  Себахатин Хаджисаид. Според думите на тримата медици, в момента двамата пациенти, които се лекуват с COVID-19в болницата, са в добро здравословно състояние.

На заседанието, което се проведе в заседателната зала на общината, присъстваха всички членове от общинска администрация и представителите на институциите: началникът на Районна служба „ПБЗН“ гл.инспектор Калин Грудев, началникът на Районно управление „Полиция“ в Ардино Щилян Узунов.  Тук бе и д-р МевлянБинбашъ, представител на местната болница.

Кметът запозна присъстващите с текущата обстановка, свързана с разпространението на СOVID-19. Той заяви, че Общинският кризисен щаб е готов да подпомогне местнатаболница с каквото е необходимо. „Има и много хора, които искат да направят материални дарения за нуждите на лечебното заведение. „Ние трябва да дадем всичко от себе си. Трябва да бъдем разумни, търпеливи, единни и обединени. Да опазиш живота е най-ценното нещо в този свят“, заяви инж. Изет Шабан. Той благодари на хората в общината за проявената отговорност и разбиране за въведените противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19.Кметът инж. Изет Шабан изказа своите благодарности и към целия екип на Общинския кризисен щаб. „Без всеки един от нас да прояви своята лична отговорност, няма как да се справим с тази извънредна ситуация. Епидемията навлиза в своята сериозна фаза, поради което не трябва да има никакво отпускане и нарушаване на предприетите мерки“, каза още инж. Шабан.

Началникът на Районно управление „Полиция“ в Ардино Щилян Узунов уточни, че вече 83 лица от територията на общината са поставени под карантина, след завръщането им от страни с усложнена епидемиологична обстановка“.

Припомняме, че на телефони 03651 42 12 или 0882 28 9862, жителите на общината могат да подават сигнали или да търсят съдействие от местната власт.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини