210 души под карантина в димитровградско и нови 5 акта за нарушения

210 души са под карантина в община Димитровград към днешна дата, информират от местната администрация. 5 акта са съставили вчера органите на реда за нарушаване разпоредбите в условията на извънредно положение.

Продължава доставката на дезинфекционни препарати за многофамилните жилищни сгради. 360 са заявките и до момента са доставени 308 дезинфектанти. От общината благодарят на домоуправителите за мобилизацията и добрата съвместна работа.

Дезинфекцират се ежедневно улици, тротоари, спирки, пасарелките и други публични места. Терените се обработват от Районна служба по пожарна безопасност и защита на населението, фирма "НЕОТИТАН" и общински служители, съобщават от община Димитровград.

Със Заповед № РД-01-169 от 31.03.2020г. на здравния министър е отменено нареждането гражданите да носят защитни маски, когато се намират в закрити или на открити обществени места.

Министерството на здравеопазването препоръчва на всички лица да използват защитни маски в закрити и открити обществени места, включително и в обществения транспорт.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Xx
    Xxx
    6 -1
    23:03, 1 апр 2020
    Абе мислете за работата си и месечната заплата. Загубиш ли ги - кел файда, че си стоял в къщи!?! Като огладнеят децата и забавиш кредитите, какво? Ще ви дадат медал, че си седите у дома?

Още новини

Последни новини