17 °C

Привилегиите, с които Хари и Меган се разделиха

Мегзит вече е факт. Принц Хари и Меган Маркъл вече не са част от кралския двор и не можем да се обръщаме към тях с "ваше височество". Редом с всички задължения и протоколни ограничения, които паднаха от плещите им, съпрузите се разделиха и с някои привилегии, които не са за подценяване.

Турнета

За краткото време, в което бяха херцог и херцогиня на Съсекс, Хари и Меган имаха две дълги и изпълнени с много емоции и срещи турнета. Първото - в Австралия, Нова Зеландия и Фиджи, а второто - в Южна Африка.

Разбира се, и сега могат да си организират дълги пътувания с цел популяризиране на каузите си, но не и в ролята си на официални представители на кралицата и кралския двор. А и всички разходи са за тяхна сметка.

Финансиране

С желанието си за "финансова независимост" Хари и Меган дадоха заявка, че не искат помощ от кралския двор. Преди Мегзит те получаваха средства от Суверенния грант на семейството, които покриваха 5% от годишните им разходи - за охрана, транспорт, екип.

Останалите 95% идваха от джоба на принц Чарлз, който и сега даде заявка, че поне в следващите месеци ще подпомага сина си и неговата съпруга.

Кралски дом

След като избраха да напуснат току-що ремонтирания си с пари на данъкоплатците дом във Frogmore Cottage, Хари и Меган ще трябва да възстановят сумата от близо 5 милиона долара, които бяха похарчени преди раждането на сина им Арчи, пише Independent.

Охрана

Вече няма кой друг, освен самите те, да им покрива разходите за охрана. Доскоро това бе отговорност на кралския двор, след това на канадското правителство, но сега семейството ще трябва да се бръкне надълбоко, за да се погрижи за сигурността си. А сумата се изчислява на повече от милион годишно.

Папараци

Доскоро папарашките снимки на херцога и херцогиня в социалните мрежи бяха рядкост. Докато бяха със статут на кралски особи, медиите използваха специално предоставени и направени от кралски фотографии снимки. А сега Хари и Меган ще бъдат просто поредните известни личности, които всеки ще може да щрака, където ги срещне.

Бижута

Може да ни се струва маловажно, но всъщност не е, особено за дама като Маркъл. Докато бе част от кралския двор, тя имаше достъп до известна част от колекцията с бижута на кралица Елизабет.

И много от обеците и колиетата, с които сме я виждали на официални събития, вече няма да може да носи, защото просто не са нейни. Сега Хари ще трябва да се поохарчи за нови...

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстоят ви може би повече ангажименти отколкото сте предвидили и въпреки почивния ден, някои от вас ще бъдат доста натоварени. Въпреки това дейностите, с които се захващате ви носят удовлетворение и стимулират доброто ви самочувствие. Това е особено валидно ако са непосредствено свързани с деловата сфера. Можете да разчитате на добри приходи.
07 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днешният ден няма да остави време за почивка на онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. Действате бързо, когато това се изисква от вас, но през останалото време добре премисляте действията си и предпочитате да не избързвате. Очаквайте скорошни приходи от дейност, която сте успели да реализирате с помощта на близък човек.
07 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се погрижите за всичко, което планирате днес да приключи в рамките на деня. Градивните ви усилия ще ви държат в добра форма и ще съумеете да се организирате с времето си. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени.
07 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазете за себе си намеренията, не ги правете достояние на всички. Очаровани сте от вниманието на човека до вас и това ви обнадеждава за връзката ви. Новини от близък човек, пребиваващ в чужбина. Притесненията ви ще отшумят и скоро ви очакват нови развития. Хранете се здравословно, възможни са неразположения.
07 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте се по-добре, ако искате да се справите с всичките си задачи. Пред вас ще се изправят предизвикателства, изкушенията на които ще ви проводят в друга посока на мислене. Ще се стремите да повишите благосъстоянието на семейството си и ще намирате преки пътища за постигането му.
07 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е особено подходящ за почивка и развлечение. Имате нужда от отдих и зареждане със свежи сили, затова не се колебайте да прекарате този ден по възможност на открито и в компанията на близки хора. Чувствате се добре в ролята на организатори, затова едва ли ще сбъркате ако се наемете с инициирането на подобно мероприятие.
07 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Овладейте емоциите и ще си спестите разочарования и неприятности. Споделете отговорностите и не предприемайте нищо ново. Не се натоварвайте с информация, която не ви засяга пряко, търсете тишината и спокойствието. Погрижете се за дома, направете пролетно почистване и мислите ви ще се успокоят.
07 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се разпилявайте в много посоки, за да не провалите изпълнението на важен ангажимент. Можете да направите и нещо повече за себе си, без да изпускате от контрол ситуацията. Ще получите възможност за допълнителни доходи, предвид нарасналите си нужди, но и защото имате енергия за това.
07 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В личния ви живот ще настъпи объркване, породено от разминаването между очакваното и случващото се. Проявете разбиране и търпеливо изчакайте момента за решителни действия. Твърде често оставяте емоциите да ви водят, а от това следват различни проблеми. Дайте си малка почивка.
07 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на хубав и ползотворен ден. Вътрешното ви чувство за равновесие и справедливост ще ви изведе на правилните позиции, дори да изненадата с поведението си някого. Силата ви е в разума и умението да постигате целите си, нещо с което не всеки може да се похвали. Възможно е ново приятелство.
07 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Покажете доброто си отношение към хората, с които общувате и ще направите деня по-хубав, освен, че има какво да научите за себе си. Настроението ви ще се подобри от присъствието на някой, който не спира да ви вълнува. Споделете любовта си и ще откриете, че чувствата ви са взаимни.
07 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изчистете главата си от излишни и натоварващи ви мисли. Дистанцирайте дразнителите около себе си и ще се почувствате добре. Хубавото време, приятелите и развлеченията ще направят деня ви приятен. С нови сили ще се посветите на заниманията си и ще оставате доволни от себе си.
07 юни 2020
Последни новини