1 °C

Положителен с бърз тест в Хасково

Един положителен случай има засечен през тази седмица при изследване с бърз тест, направено в лабораторията на ДКЦ 1. Положителната проба е дал мъж. Информация за резултата от изследването му е подадена към РЗИ-Хасково, информира шефът на Диагностично-консултативния център д-р Ясен Янев. Засега от лаборатория търсят начин да се направи на човека и PCR, чиито резултати единствено се признават като официални. По-рано през седмицата беше обяснено, че при положителна проба с бърз тест, лабораторията, която е заявила работа с този вид тестове, е отговорна за завършване на процедурата и  подаването на проба за изследване в референтна лаборатория. Хасковска област е разпределена за тестване към Старозагорската лаборатория.

Доктор Янев обясни, че се държи връзка с ръководството там, но все още е трудно заявяването на PCR тестване от извънболнични заведения, тъй като те се правят с предимство на хоспитализираните. Ако пациентът се влоши обаче, ще бъде насочен към Инфекциозното отделение на МБАЛ-Хасково, от където вече ще може да бъде тестван. Засега мъжът е с леки симптоми и с него поддържа непрекъснат контакт личният му лекар, който е в готовност да реагира при задълбочаване на състоянието му. Позитивният се е изолирал в домашна карантина, която прекарва  извън семейството си. Дадена е препоръка на тест да минат и останалите членове от фамилията му, които са били контактни с него.

Още две проби за антитела има през миналата седмица с бързото тестуване. Те са на семейство, работило в Банско. Тестовете на мъжа и жената са показали наличието на igG антитела, което означава, че са прекарали инфекцията преди време, възможно е и напълно безсимптомно, и организмът им вече е изработил антитела срещу вируса.

Шефът на ДКЦ1 посочи още, че ще инициира разговори с кмета на Хасково за определянето на  рискови таргет групи, като медицинските сестри от различните общински структури, които дават дежурства на границата с Турция за термометрирането на шофьорите. Идеята е те да минат през бързите тестове, а сумата за изследването да бъде покрита от общината. В момента  лабораторията на  ДКЦ 1 разполага с 300 бързи теста.  

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

 • 1
  Ре
  Рекламодател
  25 -22
  17:27, 9 апр 2020
  колко ви плащат за да рекламирате бързите тестове от които няма никакъв случай?
  • Мр
   МРЪСНи КРАДЛиВИ МуТРИ
   27 -15
   18:24, 9 апр 2020
   ..
   По - ВАЖНоТО в Новината - четете ситния текст
   ....
   Кмета Станчо Тъпото и Ветеринарката ще плащат с ВАШИте ПАРи Тестовете на Рисковите ГРУПИ - Общински Съветници , Кмета , Областната , Заптиетата
 • 2
  Не ни плащат нищо ,
  Те платиха в "натура"
  Наскоро си направих при тях тест за бременност безплатно - имах не-регламентирани контакти с хубав мъж от парламентарната ни група :))
 • 3
  Жо
  жоРко
  12 -3
  18:06, 9 апр 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 4
  Хо
  Ходжата от ГРОБ/ДПС
  10 -21
  18:36, 9 апр 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Бо
   Боци
   15 -16
   19:10, 9 апр 2020
   А ся кажи нещо за Румен -Тъпото - - твоят шеф, любовник и фюрер..
   За какво ти е някъв славяновски неудачник - фатмак?
  • Su
   Sun
   10 -5
   19:32, 9 апр 2020
   Т.н. "свети" синод е съставен от доносници.
  • До
   До Боци
   9 -8
   20:00, 9 апр 2020
   Не отричам че съм бил на риба с Румен Радев
   на язовира в Славяново като ученици
   ....
   Обаче , Не съм съгласен с Него по някои точки
   - Знам че като Президент Той трябва да пази Териториалната цялост на България и затова не псува директно Мутрите . Демек Много е Мек и Човечен.
   Нещо като шефа на Ескома Хеви-то - Прякора му идва че обичаше и си беше Хеви Металист , а сега е фурнаджийска лопата
   ....
   Докато Аз - За разлика от Радев - съм Кьорава Брадва - Искам да избия мутрите и Господ на Небето да се занимава с тях - Която Мутра е праведник - В Рая , А която Мутра или Бей е грешник - в Ада .
  • Бо
   Боци
   6 -11
   21:43, 9 апр 2020
   Сега, ако кажеж , Кой да ни управлява... . И ако п... Виж коментара
  • До
   До Боци
   6 -6
   21:48, 9 апр 2020
   Аз съм специализиран
   само по "уволненията" - като АрхАнгел Михаил
   ....
   А по назначенията е Народа - той ще си избере нови Магарета
   ......
   НО ,
   Света няма да спре да се върти или Слънцето да свети ако утре умре Боци Маймуната , Ахмед Джолан и ОПГ ГРОБ/ДПС
 • 5
  Аи
  аидееее
  27 -6
  19:11, 9 апр 2020
  Българи се прибират от Италия нямало работа от Бергамо нямало работа е ся ще стане още по голямо мазало. Абе нали бяха забранени полети от най рисковите страни
 • 6
  Не
  Не вярвам
  13 -22
  19:30, 9 апр 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 7
  Те
  тестер
  13 -9
  19:31, 9 апр 2020
  Ей този с любимите изрази за бейове и заптиета да му направят тест обаче отзад!
 • 8
  Ло
  лошо
  14 -6
  19:32, 9 апр 2020
  И сега ДКЦ1 ще е източник на зараза.
 • 9
  Ст
  Стоев
  21 -12
  19:33, 9 апр 2020
  НАЙ-ВЕЛИКИЯ ТРИЛЪР НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА
  Каквито и да са целите и последствията от всичко това, първо трябва да признаем, че продуцентите, режисьорите, сценаристите и целия антураж от послушни медии и институции, участващи в организацията на този безподобен световен трилър, си свършиха перфектно работата! Как само успяха да строят целия свят и да подравнят всички страни в една линия за има-няма месец, и да накарат всички правителства да следват едни и същи указания и да приложат едни и същи безумни, безсмислени и самоубийствени мерки!? Да накараш всички страни да въведат извънредно положение в мирно време! Как ни накараха да се застреляме в краката, за да не се подхлъзнем! У-Н-И-К-А-Л-Н-О!
  • Им
   Има Изход
   9 -15
   20:14, 9 апр 2020
   Ако уволниш Мутрата или Бея с брадва или 7.63х39... Виж коментара
  • Бе
   без изход
   4 -4
   22:14, 9 апр 2020
   Има изход вкарай си един чадър отзад, въпреки че не вали след това го разтвори и извикай по три пъти гроб мутри бейове и заптиета!
  • До
   До Без изход
   2 -14
   22:36, 9 апр 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 10
  Ку
  кумчо
  2 -1
  13:12, 10 апр 2020
  Какво щеше да стане ако събираха болните от птичи грип? Стотици хиляди болни, няколко хиляди умрели... Не ми е ясна статистиката с натрупвания - броят се всички заразени, от които 1/ 3 са в болници. Не се вадят оздравели и загинали. Считам, че тези, които се лекуват в къщи не са болно.
 • 11
  Гр
  гражданин
  2 -1
  21:37, 10 апр 2020
  Ей Янев не се наяде бе!!! Сега иска да си пласира тестовете които са много над 300. Най добре сега си изпълни задълженията както е казано, че при положителен бърз тест трябва да осигуриш PCR за пациента, както Делчева си е намерила и се саморекламира не го увъртай или пак ще правите цигански номера, щом е положителен го пращайте в инфекциозно не чакайте човека да се влоши

Хороскоп за 23.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
23 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
23 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
23 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
23 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
23 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
23 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
23 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
23 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
23 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
23 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
23 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
23 яну 2021
Последни новини