27 °C

Положителен с бърз тест в Хасково

Един положителен случай има засечен през тази седмица при изследване с бърз тест, направено в лабораторията на ДКЦ 1. Положителната проба е дал мъж. Информация за резултата от изследването му е подадена към РЗИ-Хасково, информира шефът на Диагностично-консултативния център д-р Ясен Янев. Засега от лаборатория търсят начин да се направи на човека и PCR, чиито резултати единствено се признават като официални. По-рано през седмицата беше обяснено, че при положителна проба с бърз тест, лабораторията, която е заявила работа с този вид тестове, е отговорна за завършване на процедурата и  подаването на проба за изследване в референтна лаборатория. Хасковска област е разпределена за тестване към Старозагорската лаборатория.

Доктор Янев обясни, че се държи връзка с ръководството там, но все още е трудно заявяването на PCR тестване от извънболнични заведения, тъй като те се правят с предимство на хоспитализираните. Ако пациентът се влоши обаче, ще бъде насочен към Инфекциозното отделение на МБАЛ-Хасково, от където вече ще може да бъде тестван. Засега мъжът е с леки симптоми и с него поддържа непрекъснат контакт личният му лекар, който е в готовност да реагира при задълбочаване на състоянието му. Позитивният се е изолирал в домашна карантина, която прекарва  извън семейството си. Дадена е препоръка на тест да минат и останалите членове от фамилията му, които са били контактни с него.

Още две проби за антитела има през миналата седмица с бързото тестуване. Те са на семейство, работило в Банско. Тестовете на мъжа и жената са показали наличието на igG антитела, което означава, че са прекарали инфекцията преди време, възможно е и напълно безсимптомно, и организмът им вече е изработил антитела срещу вируса.

Шефът на ДКЦ1 посочи още, че ще инициира разговори с кмета на Хасково за определянето на  рискови таргет групи, като медицинските сестри от различните общински структури, които дават дежурства на границата с Турция за термометрирането на шофьорите. Идеята е те да минат през бързите тестове, а сумата за изследването да бъде покрита от общината. В момента  лабораторията на  ДКЦ 1 разполага с 300 бързи теста.  

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

 • 1
  Ре
  Рекламодател
  25 -22
  17:27, 9 апр 2020
  колко ви плащат за да рекламирате бързите тестове от които няма никакъв случай?
  • Мр
   МРЪСНи КРАДЛиВИ МуТРИ
   27 -15
   18:24, 9 апр 2020
   ..
   По - ВАЖНоТО в Новината - четете ситния текст
   ....
   Кмета Станчо Тъпото и Ветеринарката ще плащат с ВАШИте ПАРи Тестовете на Рисковите ГРУПИ - Общински Съветници , Кмета , Областната , Заптиетата
 • 2
  Не ни плащат нищо ,
  Те платиха в "натура"
  Наскоро си направих при тях тест за бременност безплатно - имах не-регламентирани контакти с хубав мъж от парламентарната ни група :))
 • 3
  Жо
  жоРко
  12 -3
  18:06, 9 апр 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 4
  Хо
  Ходжата от ГРОБ/ДПС
  10 -21
  18:36, 9 апр 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Бо
   Боци
   15 -16
   19:10, 9 апр 2020
   А ся кажи нещо за Румен -Тъпото - - твоят шеф, любовник и фюрер..
   За какво ти е някъв славяновски неудачник - фатмак?
  • Su
   Sun
   10 -5
   19:32, 9 апр 2020
   Т.н. "свети" синод е съставен от доносници.
  • До
   До Боци
   9 -8
   20:00, 9 апр 2020
   Не отричам че съм бил на риба с Румен Радев
   на язовира в Славяново като ученици
   ....
   Обаче , Не съм съгласен с Него по някои точки
   - Знам че като Президент Той трябва да пази Териториалната цялост на България и затова не псува директно Мутрите . Демек Много е Мек и Човечен.
   Нещо като шефа на Ескома Хеви-то - Прякора му идва че обичаше и си беше Хеви Металист , а сега е фурнаджийска лопата
   ....
   Докато Аз - За разлика от Радев - съм Кьорава Брадва - Искам да избия мутрите и Господ на Небето да се занимава с тях - Която Мутра е праведник - В Рая , А която Мутра или Бей е грешник - в Ада .
  • Бо
   Боци
   6 -11
   21:43, 9 апр 2020
   Сега, ако кажеж , Кой да ни управлява... . И ако п... Виж коментара
  • До
   До Боци
   6 -6
   21:48, 9 апр 2020
   Аз съм специализиран
   само по "уволненията" - като АрхАнгел Михаил
   ....
   А по назначенията е Народа - той ще си избере нови Магарета
   ......
   НО ,
   Света няма да спре да се върти или Слънцето да свети ако утре умре Боци Маймуната , Ахмед Джолан и ОПГ ГРОБ/ДПС
 • 5
  Аи
  аидееее
  27 -6
  19:11, 9 апр 2020
  Българи се прибират от Италия нямало работа от Бергамо нямало работа е ся ще стане още по голямо мазало. Абе нали бяха забранени полети от най рисковите страни
 • 6
  Не
  Не вярвам
  13 -22
  19:30, 9 апр 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 7
  Те
  тестер
  13 -9
  19:31, 9 апр 2020
  Ей този с любимите изрази за бейове и заптиета да му направят тест обаче отзад!
 • 8
  Ло
  лошо
  14 -6
  19:32, 9 апр 2020
  И сега ДКЦ1 ще е източник на зараза.
 • 9
  Ст
  Стоев
  21 -12
  19:33, 9 апр 2020
  НАЙ-ВЕЛИКИЯ ТРИЛЪР НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА
  Каквито и да са целите и последствията от всичко това, първо трябва да признаем, че продуцентите, режисьорите, сценаристите и целия антураж от послушни медии и институции, участващи в организацията на този безподобен световен трилър, си свършиха перфектно работата! Как само успяха да строят целия свят и да подравнят всички страни в една линия за има-няма месец, и да накарат всички правителства да следват едни и същи указания и да приложат едни и същи безумни, безсмислени и самоубийствени мерки!? Да накараш всички страни да въведат извънредно положение в мирно време! Как ни накараха да се застреляме в краката, за да не се подхлъзнем! У-Н-И-К-А-Л-Н-О!
  • Им
   Има Изход
   9 -15
   20:14, 9 апр 2020
   Ако уволниш Мутрата или Бея с брадва или 7.63х39... Виж коментара
  • Бе
   без изход
   4 -4
   22:14, 9 апр 2020
   Има изход вкарай си един чадър отзад, въпреки че не вали след това го разтвори и извикай по три пъти гроб мутри бейове и заптиета!
  • До
   До Без изход
   2 -14
   22:36, 9 апр 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 10
  Ку
  кумчо
  2 -1
  13:12, 10 апр 2020
  Какво щеше да стане ако събираха болните от птичи грип? Стотици хиляди болни, няколко хиляди умрели... Не ми е ясна статистиката с натрупвания - броят се всички заразени, от които 1/ 3 са в болници. Не се вадят оздравели и загинали. Считам, че тези, които се лекуват в къщи не са болно.
 • 11
  Гр
  гражданин
  2 -1
  21:37, 10 апр 2020
  Ей Янев не се наяде бе!!! Сега иска да си пласира тестовете които са много над 300. Най добре сега си изпълни задълженията както е казано, че при положителен бърз тест трябва да осигуриш PCR за пациента, както Делчева си е намерила и се саморекламира не го увъртай или пак ще правите цигански номера, щом е положителен го пращайте в инфекциозно не чакайте човека да се влоши

Хороскоп за 04.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
04 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
04 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
04 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
04 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
04 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
04 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
04 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
04 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
04 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
04 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
04 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
04 юни 2020
Последни новини