Принц Хари скъса с корените си

Преди дни разбрахме за плановете на принц Хари и Меган Маркъл, свързани с благотворителната им фондация Archwell. А докато чакаме нейното официално обявяване, съпрузите продължават активно да подготвят почвата за бъдещето си далеч от кралския двор.

От официални документи, разпространени в британските медии, става ясно, че при един от последните си ангажименти преди Мегзит, принц Хари е сложил подписа си под договор за основаването на Travalyst - ново поколение организация, която има за цел да "трансформира бъдещето на туризма".

Платформата обединява сайтове като Booking и Tripadvisor, които също вярват в необходимостта от промяна. Тя ще позволява на потребителите да следят и количеството въглеродни емисии, които са изразходили за своите пътувания. 

Инициативата на херцога на Съсекс бе представена преди месеци. Днес вече е факт и има и своя официален уебсайт. Като неин основател и притежател на дял от 75% в търговския регистър е записан принц Хенри Чарлз Албърт Дейвид, херцог на Съсекс.

За първи път съпругът на Меган се представя без титлата Негово Кралско Височество, както и без кралската си фамилия Маунтбатън-Уиндзор, пише Newsweek.

За титлата не сме изненадани, защото това бе едно от условията, които кралският двор постави по време на преговорите за Мегзит. Но отказът и от фамилията е неочакван, най-малкото защото и синът му Арчи я носи.

В документите от 3 април обаче, като страна на пребиваване, принц Хари е записал Великобритания, а не Канада или САЩ. И това ни навява на мисълта, че дейността на организацията ще се развива и на Острова, а той все пак няма да скъса всички връзки с родината си.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини