В нетрадиционна среда по традиция Алековци отново с постижения в гражданското образование и в информационните технологии

Изображение 1 от 5

    Учениците  от ОУ „Алеко Константинов“ се представиха отлично в VI Национална ученическа конференция по гражданско образование „Семейство – училище – общество“, гр. Добрич.

    Първо място, златен медал и грамота в раздел „Презентации“ с разработката на тема „Вредни ли са анимационните филми за учениците?“,  получи презентация, представена от Павла Георгиева – 6б клас.
    Трето място, медал и грамота в раздел „Проекти“ получи Пламена Генчева от 7в клас на тема „Пубертетът – време на промяна”, ръководител и на двата проекта е Владимира Самарджиева.
    Диплом за участие завоюваха и участниците от клуба по гражданско образование.

    Конференцията е част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2019/2020 година. Въпреки различната ситуация и различна форма на участие, учениците успешно заявиха и защитиха своята позиция сред над 300 участника от цялата страна.

    Алековци се представиха достойно и на областния кръг на олимпиадата по Информационни технологии, който се проведе отново дистанционно. 92 точки получи проектът на Петя Иванова и Радост Гочева от 6г клас, на тема „Минералната вода в България – къде е какво лекува“. Въпреки, че момичетата нямаха време да се подготвят за такъв начин на представяне, успяха да се справят и да завоюват достойното второ място.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини