Ние имаме най-либералните мерки в Европа, обяви Бойко Борисов

На практика ние имаме най-либералните мерки в Европа. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на изслушването в парламента по актуалните въпроси във връзка с пандемията с Ковид-19 и предприетите социални, икономически и здравни мерки в отговор на въпрос на левицата, свързан с преодоляването на икономическите последствия от пандемията.

Борисов даде пример с други страни, където предстои да се възобновят дейностите, свързани със строителство, магазини и страните в региона като Гърция, Сърбия, Турция, където има въведен вечерен час.

Ние бяхме единствените, които не си затворихме църквите и манастирите. В момента, в който дойде платото или малкият пик - ние веднага дадохме възможност да бъдат ваксинирани децата, да бъдат възстановени женските консултации, плановите операции, ин витрото, от вчера при определен ред да се ползват и парковете. Българите могат да влизат и да излизат на практика неограничен брой пъти, до магазина, до аптеката, до банката, застрахователя и никой не ги проследява, коментира Борисов.

По думите му фактът, че имаме най-малко починали и заболели означава, че с първата тема, свързани със здравето, сме се справили. "Горещо препоръчвам да се вслушваме в думите на Щаба, защото резултатите към момента са видни. Да - разхлабваме мерките, те вече са толкова разхлабени, че нямат аналог в други държави", констатира Борисов.
Борисов отчете, че в България много сектори са продължили да работят.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини