Утежненото финансово състояние на общините обсъждаха онлайн НСОРБ и ръководствата на парламентарните групи

Изображение 1 от 2

    Видеосрещи на членовете на УС на НСОРБ с ръководствата на парламентарните групи се проведоха днес от 11.00ч. до 15.00ч., информират от местната администрация.

    Кметът на община Димитровград и зам.-председател на Сдружението на общините Иво Димов бе модератор на първия разговор с парламентарната група на ГЕРБ. Участие в он-лайн срещата взеха заместник-председателите на групата Александър Ненков и Красимир Ципов.

    Формата на срещите бе с он-лайн дискусии по въпроси свързани с местните данъци и такси и утежненото финансово състояние на общините в резултат на извънредното положение, продължаване на Националната програма за саниране на многофамилни жилищни сгради, като антикризисна мярка за подкрепа на заетостта, бизнеса и гражданите и други предложения за промени, които да осигурят по-голяма гъвкавост на местните власти в следкризистния период и ликвидност по общинските бюджети.

    Видеосрещи бяха проведени и с парламентарната група на БСП с участието на председателя на групата Корнелия Нинова ръководството и депутати. В разговорите от страна на парламентарната група на ДПС участваха заместник-председателите на групата Халил Летифов и Хамид Хамид, а от Обединените партриоти заместник-председателите  Искрен Веселинов и Борис Янчев.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини